Praamiühendus Vormsiga taastub kolmapäevaks

Kaia Ansip

kaia.ansip@gmail.com

Foto: Katrin Pärnpuu / arhiiv
Foto: Katrin Pärnpuu / arhiiv
Foto: Katrin Pärnpuu / arhiiv

Vormsi ja Rohuküla vaheline laevaliiklus ei toimi laupäevast peale, ajutiselt on suletud ka Vormsi ja mandri vaheline jäätee.

„Laupäeva öösel möllanud tuisu tõttu muutus reisiparvlaeva Reet jaoks läbimatuks laeva kanal,” edastas Lääne Elule praamiliiklust korraldava ettevõtte Kihnu Veeteed AS turundusjuht Külli Akkermann.

Akkermanni andmetel ei õnnestunud praamil kanalit läbida ka pühapäeval, mõlemal päeval pöördus Reet sadamasse tagasi. Reisijaid ega sõidukeid pardal ei olnud – jäätee tõttu on parvlaeva kasutavate inimeste arv vähenenud. Möödunud nädala jooksul sõitis parvlaevaga vaid 23 reisijat.

Akkermanni andmetel saabub homme jäälõhkuja Spoven, mis on nädala kestnud tugevate lõunatuulte tõttu Soomes kinni olnud.

”Reisiparvlaev toimetab saare ja mandri vahel vaid raskeveoseid, mille teostamist aga hetkel takistab madal veetase,” kirjutas Akkermann. Spoven taastab regulaarse parvlaevaliikluse Vormsi liinil.

Kolmapäevaks on praamiliiklus taastunud ja hakkab kehtima jääteeaegne parvlaeva sõiduplaan.

Seoses madala veetasemega on peatatud ka raskeveoste ülevedu Rohuküla–Sviby laevaliinil, ülevedu jätkub, kui veetase on taastunud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader
9 aastat tagasi

Really appreciate you sharing this blog article. Fantastic.

online business
10 aastat tagasi

wow, awesome article post. Much obliged.