Marimetsa looduskaitseala jahimaa liitmine Kullamaa jahipiirkonnaga ja Kullamaa jahipiirkonna piirikirjelduse muutmine

Merilin

merilin.sellik@le.ee

Keskkonnaamet teatab, et on algatanud Marimetsa looduskaitseala jahimaa liitmise Kullamaa jahipiirkonnaga ja jahipiirkonna piirikirjelduse muutmise.
Kaitsealade jahimaade liitmine jahipiirkondadega on kavandatud keskkonnaministri 23.09.2008 käskkirjaga nr 1323 kinnitatud jahinduse arengukavas, mille eesmärkideks on kolmanda sektori panuse suurendamine, paindlike ja efektiivsete jahinduse regulatsioonide tagamine ja Eestile omase jahikultuuri säilitamine. Arengukava kohaselt tuleb nende eesmärkide saavutamiseks suuremate looduskaitsealade ja rahvusparkide territooriumid jagada külgnevate jahipiirkondade vahel või moodustada uued jahipiirkonnad.
Marimetsa looduskaitseala on jahiseaduse kohaselt jahimaa, mis ei kuulu ühegi jahipiirkonna koosseisu, kus jahipidamine teatud piirangutega on lubatud nii sihtkaitse- kui piiranguvööndis ja mis asub tervikuna Kullamaa jahipiirkonna territooriumil.

Jahipiirkond muudetakse Keskkonnaameti peadirektori käskkirjaga, mille eelnõu ja jahipiirkonna kaardiga on võimalik tutvuda Keskkonnaameti kodulehel www.keskkonnaamet.ee ja Keskkonnaameti Hiiu–Lääne–Saare regiooni Haapsalu kontoris (Haapsalu, Kiltsi tee 10) 16. veebruarini.
Keskkonnaamet teeb ettepaneku Marimetsa looduskaitseala jahimaa liitmise Kullamaa jahipiirkonnaga ja jahipiirkonna piirikirjelduse muutmise menetluses avalikku istungit mitte korraldada.

Vastuväited ja ettepanekud esitada 16. veebruarini e–posti aadressil laane@keskkonnaamet.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments