Ligi pooled hukkunuga liiklusõnnetused põhjustas reeglite eiramine

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tallinna–Nõva bussiga juhtunud liiklusõnnetuses hukkunud naisel oli turvavöö kinnitamata. Foto: politsei
Tallinna–Nõva bussiga juhtunud liiklusõnnetuses hukkunud naisel oli turvavöö kinnitamata. Foto: politsei

Möödunud aastal oli ligi poolte hukkunuga liiklusõnnetusete põhjuseks tahtlik reeglite eiramine, vahendab BNS.

Möödunud aastal hukkus liiklusõnnetustes kokku 83 inimest, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ütles ajakirjanikele, et 37 hukkunuga õnnetuse põhjuseks oli tahtlik reeglite eiramine. “Kõik need võinuks olemata olla,” nentis Vaher.

Kuritegelik hooletus oli põhjuseks 18 surmaga lõppenud liiklusõnnetuse puhul, õnnetusjuhtum 17 ja terviserike neljal juhul.

Vaher tõi ka esile, et mullu liiklusõnnetustes hukkunud autojuhtidest 15 ehk 44 protsenti ei kasutanud turvavööd. Neist omakorda 13 olid kas alkoholi- või narkojoobes. Sõidukid, milles hukkus joobes autojuht, olid keskmiselt 16,3 aastat vanad. Politseijuht lisas, et mõistagi ei saa keelata vanade autodega sõitmist.

Möödunud aastal asulasisestel teedel hukkunud inimestest oli 59 protsenti jalakäijad. Vaher tõi esile, et tegemist oli pigem eakate inimestega.

Pimedal ajal liiklusõnnetustes hukkunud jalakäijatest ei kandnud 79 protsenti helkurit.

Vaheri sõnul hoiab politsei inimelude säästmiseks terava tähelepanu all ülekäiguradasid. Samuti kontrollib politsei aastas joovet 600 000 sõidukijuhil ning pöörab suurt tähelepanu turvavarustuse kasutamisele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments