Vormsi vallavanemaks valiti Tanel Viks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Vormsi vallavanem Tanel Viks. Foto: Erakogu

Vormsi vallavolikogu 7. koosseis valis täna oma 3. istungil uueks vallavanemaks Tanel Viksi (pildil).

Keskerakond seadis vallavanema kandidaadiks senise vallavanema Meeme Veissoni, valimisliit Ka Talvel Vormsi kandidaat oli Tanel Viks. Valimisliit Vormsi omapoolset kandidaati ei esitanud.

Volikogu istungil osales 9 liikmest kaheksa. Meeme Veissoni poolt hääletas üks volikogu liige, Tanel Viksi poolt viis, kaks volikogu liiget ei toetanud kumbagi kandidaati, edastas Vormsi volikogu esimees Ivo Sarapuu.

Ettevõtja Tanel Viks on IRLi liige ning tegutseb Vormsis aastast 2002. Viks õpetab Tallinna Saksa gümnaasiumis riigikaitset. Ta on kaitseliitlane, Tallinna maleva Lõuna üksikkompanii pealik, lahingkompanii ülem ja Kaitseliidu Kooli mittekoosseisuline koolitaja, teda on autasustatud mitmete teenetemärkidega. Ettevõtjana on Viks töötanud Honda Motor Europe Ltd. Baltimaade müügijuhina. Ta on olnud ka maiustustetootja Ferrero East Europe S.p.A Eesti piirkonna müügijuht.

Sel kevadel pälvis koduomanike liidult koduomaniku sõbra tiitli. Viks oli aastal 2008 esimesi, kes läks liiga kõrge maamaksu pärast kohtusse. Kuigi kohtus ta kaotas, viis tema protest selleni, et sellest aastast on kodud 1500 m² ulatuses maamaksuvabad.

Oma plaanide kohta vallavanemana ütles Viks, et Vormsis on hea arengukava ja eelarvestrateegia, neid tuleb tal hakata ellu viima. „Arvan, et Vormsil on hästi läinud,” ütles Viks ja lubas samas suunas jätkata.

Viks pidas tähtsaks, et keegi ei tunneks ennast kõrvalejäetuna ja et kõik saaksid otsustusprotsessis osaleda.

Lähemalt saab Vormsi uuest vallavanemast lugeda homsest Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments