Targo Tennisberg: Kandidaadi enesetutvustus peaks olema nagu töölesoovija CV

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Endine haapsallane, praegune tartlane Targo Tennisberg kirjutab Postimehe arvamusportaalis, et kandidaat on valimistel nagu iga töösoovija, kelle enesetutvustus peaks olema nagu hea CV.

Miks kandidaadid, kellest keegi midagi ei tea, arvavad, et neid peaks valima? küsib Tennisberg.

“Kui mõne spetsialistiks kandideerija CV koosneks ainult lubadustest, mida kõike see inimene teha võiks, oleks see järgmisel sekundil prügikastis,” arvab ta.

Kandidaadi valimismaterjalides võiks olla kirjas midagi tema seniste tegude kohta, mis demonstreeriks tema juhtimisoskusi, haldussuutlikkust ning organiseerimisvõimet. Olgu seal kirjas näiteks “olen loonud laheda firma”, “viinud ellu suure europrojekti”, “korraldanud vägeva kodanikualgatuse” või kas või “kasvatanud üles mitu tublit last”.

Kui tundmatutel kandidaatidel ei ole mingeid märkimisväärseid saavutusi, tuleks hakata tegutsema – nelja aastaga jõuab päris kõvasti asju ära teha ning järgmine kord tegusid ette näidates on ka võit käes. “Täna on teie valimiskampaania esimene päev,” soovitab Tennisberg.

Pikemalt saab lugeda Postimehe arvamusportaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
:)
10 aastat tagasi

Hea mõte! Isiklikult valisin inimese, keda tean ja tunnen.
Nii mõnigi oli lihtsalt nägu, mis lubab midagi…nii mõnigi oli selline, kellest tean, et ei saa oma elu ja selle korraldamisegagi hakkama, kuid tahab linna juhtima…
Inimese vastu usaldus tekib siiski sellest, mida ta eelnevalt korda on saatnud ja üldjuhul saavadki kõige rohkem hääli need, kelle tausta rohkem teatakse!

mnjah
10 aastat tagasi

ehh Targo, tule reaalsesse maailma ning hangi endale inimeste juhtimise praktika. kumab läbi sinu kõrge tippspetsialisti kuvand!