Läänemaa edukaim ettevõte on taas Morobell

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Äripäev avaldas Läänemaa edukamate ettevõtete nimekirja, mida juhib kalandusega tegelev Morobell OÜ. Morobelli müügitulu oli mullu üle 12 miljoni euro, ärikasum 1,86 miljonit eurot. Morobell juhtis seda edetabelit ka mullu.

Teisel kohal on Aleksander Mihelsonile kuuluv ehitusfirma Talum OÜ, mida juhib Hardo Ulm. Mullune müügitulu oli Talumil 1,8 miljonit eurot, ärikasum ligi 300 000 eurot. Talum on edetabelis uustulnuk.

Kolmandal kohal on Haapsalu linnavalitsusele kuuluv Haapsalu Linnamajanduse AS, mida juhib Koit Vare. Ettevõtte müügitulu oli mullu 2,5 miljonit eurot, ärikasum 416 000 eurot. Mullu oli Linnamajanduse AS alles 61. kohal. Esimese kümne seas on ka Ohtla Põld, Pal–Klaas, Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus, Custom Truck, Tene Kaubandus ja Taebla Kodu. Viimane, 72. on Piirsalu Põllumajanduse OÜ.

Järgnevad Haapsalu Veevärk AS (Kaido Erik), Ohtla Põld OÜ (Kulno Rehkalt), Pal-Klaas AS (Erkki Rüsse), Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus (Priit Eelmäe), Custom Truck OÜ (Urmas Vana), Tene Kaubandus OÜ (Riho Reesar), Taebla Kodu AS (Anneli Kollom) jt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimus
10 aastat tagasi

Millest tuleb Linnamajanduse AS-i nii suur ärikasum, kui tellija

patrioot
10 aastat tagasi

Linnamajanduse AS kate on 16% … päris palju peab tunnistama – kodukulud alla 🙂