Ratastoolis liiklejad katsetavad Haapsalu tänavate sõidetavust

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna kell 16 stardib Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse fuajeest kümmekond ratastooliga liiklejat 3,5 km ringile, et proovida linnatänavate sõidetavust.

Sõidetakse mööda Haapsalu peatänavat kuni spordihooneni ja sealt tagasi läbi Konsumi, kus katse osta toitu teeb ratastoolis inimene, kes muidu ei kasuta ratastooli, teatati Haapsalu kolledžist. Finiš on Müüriääre kohvikus, kus arutatakse ringil kogetut ja pannakse kirja parandusettepanekud.

Sõidust võtab osa kümmekond ratastooliga liiklejat, kelle seas on kaks tavaelus ratastooli mitte kasutavat isikut ja kaks katselist tugiisikut, kes pole pidanud kunagi ratastooli lükkama. Kogu ettevõtmine jäädvustavad Haapsalu kolledži rakendusinformaatika eriala üliõpilased.

Sõidu põhieesmärk on kaardistada ratastooliga liikumise võimalused Haapsalu linnas ning sõnastada parendusettepanekud olukorra muutmiseks. Samuti mõista paremini, mis tunne on liikuda ratastoolis ning milliseid piiranguid nad kogevad.

Samuti saab täiendust TLÜ Haapsalu kolledžis läbi viidav projekt “Haapsalu linna, Uuemõisa ja Paralepa aleviku kergliikluse ohutusanalüüs”, mille jooksul aasta tagasi kaardistati koostöös Haapsalu sanatoorse internaatkooliga Haapsalu teede ja tänavate olukord ratastooliliikleja perspektiivist. Ettevõtmise käigus tekib ülevaade sellest, millised takistused on aasta jooksul likvideeritud ning milliste vajakajäämistega on veel tarvis tegeleda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader bonus
10 aastat tagasi

Im obliged for the blog post.Really thank you! Much obliged.

Oklahoma
10 aastat tagasi

wow, awesome blog article.Really looking forward to read more. Really Great.

5 dollars
10 aastat tagasi

Thanks-a-mundo for the post.Much thanks again. Much obliged.

kle
10 aastat tagasi

valija, mine kähku võta rohud ära

valija
10 aastat tagasi

Susi meeskond võib saada küll IRList rohkem hääli, sest Susi ei lähe “moorilikult” isiklikuks. Susi üritab ikka rääkida asjast, on lugenud ja püüab. nii et seekord võib kohalik EKRE Haapsalu IRLi ära võita.

valijad
10 aastat tagasi

kui IRL Haapsalus saab ühe mandaadi, siis on see nende jaoks isegi rahuldav. 2 mandaati on neile hea ja 3 väga hea. vaadake ise nende tegemisi, isegi hr Susi jätab soliidsema mulje.

ei saa
10 aastat tagasi
Reply to  valijad

nad ei mandaati ega deputaati, nüüd pole partei rajoonikomitee valimised

to valija
10 aastat tagasi
Reply to  valijad

Oled väga haige inimene. Hakka kiiresti end ravima.

abivajaja
10 aastat tagasi

Hale värk Tiit Moor ja IRL. Neli aastat volikogu tooli soojendamist, ei kippu ega kõppu ning nüüd selline invaliidide “märkamine“ ja ärakasutamine enne valimispäeva. Häbi !!!

Kui räägid, siis räägi tõtt
10 aastat tagasi
Reply to  abivajaja

See ei olnud esmakordne aktsioon viimase nelja aasta jooksul. Küsi linnavalitsuse käest ja küsi ka, miks nad nendele märkustele reageerinud ei ole. Sinu reaktsioonist jääb mulje, et ratastooliga liiklejate probleem tuleb maha vaikida või? Selle asemel, et kedagi või midagi maha teha, tee ise midagi kasulikku kasvõi aita ratastoolis liikujat kui ta abi vajab kõrgete äärekivide tõttu või talvel lumme kinni jäädes. Märka ka teisi enda ümber!

küsimus
10 aastat tagasi

artikkel räägib sellest, et tehakse katse kolledzi poolt- kas juhuslikult on kõik katses osalejad, ehk ratastoolis sõitjad mingi kindla erakonna esindajad?

küsimus esitajale
10 aastat tagasi
Reply to  küsimus

Õige tähelepanek. Kuna ratastoolis ei tehtud seesugust katset esimest aastat, siis sellest on saanud juba traditsioon ja ka uurimus, mis on linnavalitsusele kättesaadav. Selle katse eesmärk on juhtida ka linnajuhtide tähelepanu ratastoolis liikujate probleemidele tänaval liigeldes. Arvan, et see on tänuväärt ettevõtmine IRL-i poolt ja tahaks loota, et selle aktsiooni tulemusena muutub Haapsalu kõige ratastooli ja ka lastevankri sõbralikumaks linnaks Eestis. Jõudu!

silmakirjateenrid irlis
10 aastat tagasi

meil on puuetega inimeste koda, meil on ülikoolode uuringud. alles mõnitas see Moor reklaamis kedagi Klikmani, siis moonutas Karilaidi nime.isegi 7klassis polnud lastel enam sellist lastetuba. vaimuvaene, väiklane, alatu ja silmakirjalik. puuetega inimeste probleemid on teada, imelik miks irlile lähedale hoidev Urmo Kübar sellist käitumist autahvlile ei pane. tahaks neid inimesi näha, kes Moorile sellise ebaeetilise käitumise eest hääle annavad. see oleks “huvitav” kogemus.

Kodanik
10 aastat tagasi

Tulge Metsa tänavale katsetama.

Anonüümne
10 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Kahjuks me täna kogu linna ei jõua sõita läbi, kuna inimesed väsivad ära. Kindlasi vaatame ka selle üle teinekord. See sõit ei jää viimaseks.

Tiit Moor