Väinamere Liinid jätab Kuivastu–Virtsu liinile kaks suurt parvlaeva

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Väinamere Liinide teatel jätkab parvlaev Saaremaa, mis toodi seoses täna toimuvate õppustega Rohuküla–Heltermaa liinilt Kuivastu–Virtsu liinile, ka õppuste järel reisijate teenindamist Kuivastu–Virtsu liinil. Rohuküla–Heltermaa liinile suunatakse parvlaev Regula.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul on tegemist majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga kooskõlastatud kokkuleppega.

“Meie suhetes ei ole mingit dramaatikat,” ütles Rihvk. “Kuskil oli kommunikatsioonihäire, mis suhteliselt sündmustevaesel ajal sai põhjendamatult suure tähelepanu. Seoses neljapäeval algava suurõppusega tõsteti laevade graafikuid ümber nii, et see reisijate liikumist võimalikult vähe häiriks. Siit tekkis ka pinge, mis nüüdseks on maandatud. Väinamere Liinid kui SLK tütarfirma peab rangelt riigiga sõlmitud kokkulepetest kinni ja sarnaselt riigile on ka meie esmane prioriteet reisijate rahulolu.”

Täna toimub Saaremaa Laevakompanii ning politsei- ja piirivalveameti (PPA) koostöös Kuivastus merepäästeõppus “Airlift 2013”, millest võtavad osa ka Soome ja Läti päästekopterid. Suurõppusele tuuakse parvlaev Saaremaa Rohuküla–Heltermaa liinilt, mistõttu jäävad neljapäeval, 29. augustil ära kaks väljumist: 8.30 Rohukülast ja 13.00 Heltermaalt. Väinamere Liinid palub klientidel kasutada eelnevaid ja järgenvaid väljumisi: Rohukülast 6.30 ja 10.00 ning Heltermaalt 11.30 ja 14.30, juba pileti ostnud kliente teavitatakse otse. Väinamere Liinid vabandab klientide ees võimalike ebamugavuste pärast.

Õppuse stsenaariumi kohaselt juhtub õnnetus parvlaevaga ja käivitub päästeoperatsioon. Õppuse peamine eesmärk on eri riikide kopterite meeskondade parimate praktikate ja info vahetamine, et reaalsetes situatsioonides sujuks koostöö ladusalt. Oluline on ka kohalik koostöö ning õppus annab hea võimaluse harjutada Saaremaa Laevakompanii ja Lääne prefektuuri koostööd võimalike mereõnnetuste puhul ning läbi mängida, kuidas toimib infovahetus ja osapoolte tegevuste planeerimine päästeoperatsiooni käigus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments