ARKi korruptsioonikaasus suurendas Läänemaal kuritegevuse taset

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänavu seitsme kuu järel paistab Läänemaa kuritegevuse tõusu osas silma enam kui 40-protsendilise kasvuga, mille taga on justiitsministeeriumi kinnitusel kohaliku liiklusregistribüroo korruptsioonikaasuse süüepisoodid.

Kui 2010. aastal registreerisid uurimisasutused aasta esimese seitsme kuuga Läänemaal 430 süütegu, siis järgnevail aastail vähenes see näitaja hoogsalt, olles 2011. aastal 314 ja mullu 277. Tänavu on aga jaanuarist juulini Läänemaal registreeritud 391 süütegu ehk mullusega võrreldes veidi üle 41 protsendi rohkem, vahendab BNS.

“Läänemaa kuritegevuse kasvu peapõhjus on korruptsioonikuritegudes – Haapsalu liiklusregistribüroo altkäemaksu kriminaalasjas,” selgitas justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik BNSile. “Samas on seal nagu mujalgi kasvanud ka kehaliste väärkohtlemiste ja kelmuste arv. Viimaste osas paistavad silma libapolitseinike petukõned liiklusõnnetuste kohta.”

Samas on paaril varasemal aastal kuritegude arv Läänemaal olulisel määral langenud, mistõttu ei saa justiitsministeeriumi kinnitusel kindlasti väita, et seal oleks olukord halb.

10 000 elaniku kohta registreeriti tänavu esimese seitsme kuuga Läänemaal 164 süütegu. Selle näitajaga on Läänemaa maakondade hulgas viiendal kohal. Esikohal on Ida-Virumaa, kus 10 000 elaniku kohta oli 230 süütegu, tabeli lõpetab Saaremaa 62 kuriteoga 10 000 elaniku kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mart
10 aastat tagasi

Mis nendest klounidest seal ARK saanud on? Teab keegi? Või sellest Paiost? Käib aga ehituspoes ringi ja uurib töö saapaid. Välismaal ehk vaja kui segu loopima läheb.