Haapsallased annetasid sada liitrit verd

Madiken

madiken@le.ee

Kolmapäeval ja neljapäeval annetas Haapsalus Lossiplatsil verd 220 inimest. Foto: Arvo Tarmula

Kolmapäeval ja neljapäeval Haapsalut külastanud Põhja–Eesti regionaalhaigla, päästeameti ja kaitseväe suvisel doonoritelkide ringreisil soovis verd annetada 271 inimest. 220 soovijat sobisid doonoriks ja neilt koguti umbes sada liitrit verd. Neid, kes käisid doonoriks esimest korda, oli 39.

“Läks suurepäraselt, nagu Haapsalus ikka. Haapsalu ennast häbenema ei pea,” ütles verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

Haapsalus käib verekeskus doonoriverd kogumas iga kuu või poolteise tagant kultuurikeskuses. Väljasõidu ajal käib Lombi sõnul doonoreid sadakond.

Suvetuur erineb tavalisest väljasõidust, sest siis pannakse välja linnapildis silmapaistvad telgid, kaasas on koostööpartnerid, tutvustatakse doonorlust ja pakutakse meelelahutust lastele, rääkis Lomp. „See on hindamatu doonorluse propageerimisel,” ütles ta.

„Suvetuuri pealkiri on „Ka doonor on riigikaitsja”, sest inimesed vajavad kaitset iga päev, mitte ainult näiteks sõjas,” lisas ta.

Möödunud aastal loovutas Haapsalus doonoritelkides kahel päeval verd 246 inimest, kellest esmaseid doonoreid oli 38, kokku koguti üle 110 liitrit verd.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments