Politsei hoiatab järjekordsete petiste eest

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Politsei sai eile Pärnu kesklinna piirkonnast mitu teadet selle kohta, et kurttummana esinevad inimesed käivad mapiga ringi ning koguvad allkirju ja raha puuetega inimeste toetuseks.

Tänu inimeste aktiivsele teatamisele õnnestus politseil kesklinnast tabada selliste aktsiooniga seotud kaks meest ning hiljem ka kaks noort naist.

Tegemist oli tumedama nahatooniga Rumeenia kodanikega, kes olid esinenud küll kurttummadena, kuid sellist puuet neil polnud. Politsei kontrollis nende dokumente ja selles osas rikkumisi ei tuvastatud. Naistel leitud allkirja kogumise lehelt oli näha ka vigane eesti- ja ingliskeelne tekst, kus palutakse toetust füüsilise puudega ning vaeste rahvusvahelise loomekeskuse ehitamiseks. Allkirjalehe päis oli varustatud ka Eesti ning Euroopa Liidu lippudega ning invaliidimärgiga. Kahjuks on alust oletada, et viie- ja kümneeurosed toetused kohe kuidagi abivajajateni ei jõua.

Politsei palub inimestel olla tähelepanelik ja suhtuda täie tõsidusega sellesse, kuhu oma allkiri antakse ning mille tarbeks raha annetatakse. Ametlikest kampaaniates reeglina ikkagi teavitatakse ja seda teevad vastavad asutused ise. Küsige julgelt lisainformatsiooni ja lugege läbi teile esitatavad dokumendid.

Politseile teadaolevalt kasutavad petised liikumiseks nii Bulgaaria, Rootsi kui ka Itaalia numbrimärkidega sõidukeid.

Kui te märkate eespoolkirjeldatud tegevust, siis andke sellest teada politsei lühinumbril 110.

Sellist rahakogumise skeemi on tänavu kasutatud erinevaid paigus üle Eesti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments