Piiskopilinnuses saab osaleda audiogiidi saatel muuseumimängus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti rahva muuseum korraldab suvel külastusmängu „Otsi! Leia! Avasta!“, mille käigus tuleks külastada vähemalt kolme erinevat muuseumi. Mängus osaleb ka Haapsalu piiskopilinnus.

Iga muuseum mõtleb välja tegevused, küsimused ja ülesanded, mida mängus osalejad peaksid lahendama, et saada flaierile templi või kleepsu.

Külastusmäng kestab 25. augustini ja selles lööb kaasa 50 muuseumi üle Eesti, nende seas ka Haapsalu piiskopilinnus.

Haapsalu piiskopilinnuses juhatab külastajat vanade ja väärikate müüride vahel tänapäevane audiogiid (fotol), jutustades linnuse ajaloost ning sellega seotud legendidest ja lugudest.

Suvemäng audiogiidi saatel algab konvendihoone väravast, kus mängus osaleda soovija saab pärast külastuspileti ostmist piletikioskist linnuse plaani, ristsõna, pliiatsi ja audiogiidi. Edasi kulgeb retk audiogiidi juhendamisel mööda plaanil märgitud punkte. Ülesanne on lahendada ristsõna, mille küsimustele leiab vastused audiogiidi jutust.

Pärast ristsõna lahendamist saab osaleja mängu “passi” templi ja võib jätkata mängu järgmises muuseumis.

Mängu peaauhindadeks on nädalavahetus neljale Alatskivi lossis koos majutuse, õhtu- ja hommikusöögi, giidituuri ja savikoja külastusega ning kahepäevane taluromantikapakett Maria talus Pärnumaal majutuse, õhtusöögi, pikniku ja ratsutamise või hobusesõiduga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments