Haapsalu maanteejooksul sündis mitmeid rekordeid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeval Läänemaa kergejõustikuklubi korraldatud 10 km maanteejooksul sündis ridamisi rekordeid – selliseid sümboolseid.

Esiteks oli ilm väga armuline – esimene tõeliselt ilus kevadpäev. Teiseks osales rekordarv võistlejaid – tervelt 83 –, kes ka kõik jõudsid edukalt finišisse.

Jooksu kümne parema edetabelisse tehti 12 parandust. Eesti maratonikoondise liige Kristo Reinsalu jäeti esikolmikust välja, mis näitab jooksu suhteliselt kõrget taset, 17aastane Marten Jõevee uuendas jooksu noorterekordit.

Võistlusklasside kolm paremat:

Mehed
1. Argo Jõesoo (EMU SK) 33.45
2. Ando Õitspuu (KJK Saare) 34.09
3. Martin Nõmm (Jooksupartner) 34.19

Naised
1. Kristiina Verevmägi (FB Jooksmine) 41.59
2. Aljona Karlõševa (MTÜ CB24H) 44.01
3. Kadri Jägel (FB Jooksmine) 44.42

Noormehed (snd 1994. a või hiljem)
1. Marten Jõevee (Läänemaa KJK) 37.48
2. Vahur Mäe (Audru SK) 38.37
3. Igor Skatško (JK Tempo) 38.42

Neiud (snd 1994. a või hiljem)
1. Anastasija Skatško (JK Tempo) 47.38
2. Grete Lehemaa (Haapsalu gümnaasium) 52.23
3. Kristiina Köster (Läänemaa KJK) 53.18

Pilk esikolmikule annab selge pildi, kus tegeldakse jooksmisega, kus mitte. Võib-olla on see arvamus veidi vägivaldne, kuid nii see kahjuks on. Noorte vastupidavusalade arendamisega maakonnas tegeldakse ainult kahes klubis. Lehemaad treenib põhiliselt tema isa ja ongi kogu maakonna jooksmise järelkasv. Lisada võiks siiski, et midagi tehakse noortega ka Kullamaa keskkoolis, kust seekordsel võistlusel osales neli noort.

Meeste võistluste tase oli üsna soliidne, mistõttu esikolmikuse pääseda oli üsna raske. Meie parimana saavutas Lauri Luik 5. koha, saades ajaks 35.09.

Rahvaspordi tasemel mehi Läänemaal ikkagi on, nagu seegi kord. Näiteks oli väljas kolmeliikmeline võistkond Nõvalt.

Võistluse naiste tase jäi seekord siiski rahvaspordi tasemele. Üllatav oli suur läänlannadest osalejate arv – pea veerand kõigist naistest. Seni pole märganud maakonnas suurt huvi naiste vastupidavusalade arendamise vastu.

Läänemaa parima naisena saavutas seekord Johanna Sepp ajaks 53.17, mis on võrreldav meie paremate tüdrukute tasemega. Tema eeskuju peaks julgustama teisi maakonna naisi sellist või veel pikemat distantsi ette võtma.

Endel Susi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
10 aastat tagasi

Päris rekordid on veel tulekul- siis kui Paralepas karu eest ära joostakse…