Peep Männil: Šaakalid Läänemaal on tõsiasi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Rajakaamera salvestisele jäänud šaakal. Foto: erakogu

Keskkonnateabe keskuse ulukiseire osakonna juhataja Peep Männil kirjutab looduskalender.ee-s, et Läänemaal elab veel vähemalt kaks šaakalit.

“Nimelt tegi grupp meie zoolooge koos Rumeeniast kohale sõitnud selle liigi spetsialisti Ovidiu Baneaga kindlaks, et Läänemaal elab veel vähemalt kaks, aga tõenäoliselt ka enam meie hundi väikese venna šaakali isendeid,” kirjutab Männil.

Tõestust leidis see nii jälgede, ulgumiste kui ka rajakaamerasse jäänud piltide põhjal.

Veebruari lõpus Hanilas hukkunud isendi näol on tõenäoliselt tegemist Eesti looduses sündinud loomaga. Kohalikud väidavad, et šaakalil on sealkandis sündinud pesakonnad juba alates aastast 2010 – varem ei osatud kuuldut ja nähtut lihtsalt kuidagi seletada.

Looduskalender.ee-st leiab ka fotod šaakali jälgedest, mis on pisut suuremad kui rebase jäljed. Erinevus kõikidest meie teistest koerlastest seisneb selles, et šaakalil on teise ja kolmanda varba padjandid tagaosas kokku kasvanud.

Pikemalt saab siin käinud zooloogide tähelepanekutest lugeda homsest Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments