Targo Tennisberg: Sündimust mõjutab kõige rohkem avalikkuse suhtumine lastesse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsallane Targo Tennisberg kirjutab Eesti Päevalehe vastukajaks Piret Tali arvamusele „Lastele sissepääs keelatud”, et vaenulikkus avalikus ruumis viibivate laste vastu võrdub enesehävitamissooviga.

Tennisberg tuletab arvamusloos “Sellest, mis tegelikult sündimust mõjutab” meelde paljuräägitut, et eestlaste järeltuleva põlve vähesuse tõttu pole siin kedagi, kes meile pensioni maksaks, ning immigrantide saabumine on garanteeritud. Viimastel on tõenäoliselt lastega vähem probleeme ja edaspidi kuuleme laste kisa juba teistes keeltes. Arvestades, et keskmine eestlane vihkab võõramaalasi veel rohkem kui lapsi, tekitab lapsi avalikust ruumist tõrjuv suhtumine nõutust.

Tennisberg lükkab ümber väite, et Eestis sünnib vähe lapsi majanduslike olude tõttu. Sündimust mõjutab kõige rohkem avalikkuse suhtumine lastesse – “kas onud ajavad mängivaid lapsi oma hoovist ära või mitte, kas tädid hullavad nii omade kui võõraste lastega mänguväljakul, kas inimesed on naeratavad ja abivalmid, kui emad lapsekäruga bussi peale tulevad, kas söögikoha ettekandja annab põrnitsemise asemel lapsele värvipliiatsid, kas ettevõtete suvepäevadele jt vabaõhuüritustele tullakse lastega või jooma, kas isad käivad lastega lastearsti juures kaasas jne,” kirjutab Tennisberg.

Pikemalt saab lugeda Eesti Päevalehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments