0

Argo Vooremaa jääpurjetamise Eesti meister, Vaiko Vooremaa kolmas

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Argo Vooremaa. Foto: Ott Kallas
Argo Vooremaa. Foto: Ott Kallas

Nädalavahetusel peeti Saaremaal Kaugatoma all jääpurjetamise Eesti meistrivõistlused klassidele DN ja Ice-Optimist. DN täiskasvanute klassis võidutses Argo Vooremaa, teatas Eesti jahtklubide liit.

DN juunioride klassis tuli kullale Gert Skatškov, noorte jääpurjekal Ice-Optimist võitis Keith Luur.

Kaugatoma all olid jääpurjetamise jaoks ideaalsed jääolud, kuid mõlemal võistluspäeval kimbutas võistlejaid tuulevaikus. Laupäeval prooviti paaril korral sõita, kuid tuule vaikimine nurjas sõiduüritused. Pühapäeval saadi hommikupoolikul enne tuule vaikimist pidada üks sõit. Pärastlõunal kella kahe paiku tekkis uus tuul kiirusega 2–3 m/s ja nii saadi pidada kõigile neli võistlussõitu.

DN-klassis õnnestusid vaikse tuule sõidud kõige paremini Argo Vooremaal. Hõbeda vääriliselt esines lätlane Raivo Elnionis ning pronksile tuli Vaiko Vooremaa.

DN juunioride vanuseklassis võitis kulla Gert Skatškov. Teise koha sõitis välja Martin Aljaste ning kolmas koht kuulub Kevin Grassile. DN jääpurjekal oli võistlejaid kokku 30, neist 9 võistles juunioride arvestuses.

Ice-Optimistil seilanud noored said samuti kirja nelja sõidu tulemused. Kokkuvõttes esines 11 võistleja hulgas tugevaimalt Keith Luur. Hõbemedali võitis Karsten Holter ning kolmanda kohaga lõpetas võistluse lätlane Eduards Stipnieks.

Rohkem tulemusi näeb siit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz