Läänlased Pandivere rallil ja Vasalemma jäärajal

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Hoo sai sisse rahvaspordi hooaeg. Läänlasi oli rahvarallil “Pandivere talv 2013” esindamas seekord Marko Kukuškin / Delvis Tõkke 2WD-S klassis ja Indrek Kirss koos Harjumaa mehe Ermo Jeedasega mosseliigas (ML).

Erinevatel põhjustel teised Läänemaa sõitjad ei osalenud. Mõned päevad tagasi oli Delvis Tõkke veel haige, aga haiguse kiuste mindi rajale. Paar päeva tagasi tegi Marko otsuse, et stardivad sel rallil mitte oma BMWga, vaid hoopis esiveolise Volkswageniga. Otsus oli õige, sest esiveoline auto hoidis paremini teel ja sai otse sõita, mitte külg ees libiseda.

Ralli korralduse ja katsetega jäädi rahule, kuna ei olnud selline šikaaniralli, vaid looduslike takistustega katsed (majad, kurvid jne). Kuna mossegasõidust oli hea kogemustepagas all, sobis selline nika-nöka katse ideaalselt. Osa katseid – nagu Simuna – olid varemalt tuttavad ja see tuli päris hästi välja, päeva viimane katse oli mägede ja küngaste ning järve peal, mis oleks võinud olla valges, aga pimedas sõites polnud ka viga.

Lõpuks saadi oma klassis tubli 2. koht, üldkoht oli 37. Ekipaaž Ermo Jeedas / Indrek Kirss saavutasid ML arvestuses tubli 2. koha, kaotades klassi võitjatele 0,9 sekundit. Üldarvestuse oldi 15ndad, sest võitlus oli pingeline ja paljudele sai saatuslikuks täpsuslõik, kus konkurendid eksisid.

Järgmisel laupäeval saab hoo sisse sprindisari Piirsalus toimuva sprindiga, mille korraldajad on Kiired ja Õlised; kuu lõpus võetakse mõõtu jälle Hiiumaa rahvarallil.

Osa läänlasi võttis mõõtu TTÜ Autospordiklubi korraldatud võistlusel Vasalemmas karjääri jääle rajatud rajal. Läänlane Helena Ungert saavutas kolme naise seas esikoha. Tagaveoklassis oli osalejaid 15, seal oli kolmas Reigo Kleemann. Madis Kruusma oli 8. ja Oliver Laug 9.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments