Evelin Ilves: Metsküla koolitoit teeb pealinna kadedaks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Vabariigi presidendi kantselei

Evelin Ilves kohtus täna Lihula vallas asuva Metsküla algkooli õpilaste ja õpetajatega ning proovis sealset koolitoitu.

“Metskülas elatakse väikekooli mõnusas rütmis ja seal pakutav teeb pealinlase lihtsalt kadedaks,” nentis Evelin Ilves pärast koolikülastust. Ta tõdes, et lisaks tavapärasele kooliprogrammile toimub õppeaasta jooksul ka mitu 3–5päevast laagrit, kus õpitakse tundma loodust ja kultuuri ning metsas ellu jäämist.

“Sellele lisanduvad arvukad kultuuriüritused, õppereisid, pere- ja kogukonnatunne ning muidugi kohalik, põhiosas lausa 50 kilomeetri raadiusest laste lõunalauale jõudev koolitoit – need on väärtused, mida saabki pakkuda väike maakool,” sõnas Evelin Ilves.

“Siia majja on ringiga tagasi jõudnud ka esimesed vilistlaste lapsed. Kui vanemad kolivad oma laste kooli tõttu kodupiirkonda tagasi, eks ole siis tegu väikese imega,” lisas ta.

Mullu detsembris külastas presidendi abikaasa Tabasalu ühisgümnaasiumi, novembris Valga põhikooli ja oktoobris venekeelse õppega Tallinna humanitaargümnaasiumi. Septembris kohtus ta Hiiumaal Lauka kooliperega ning arutas Lääne-Eesti LEADER-koostööprojekti eestvedajatega kohaliku toidu jõudmise võimalusi lasteasutustesse. Eelmisel aastal külastas presidendi abikaasa ka Põlva vallas Rosma külas Waldorfi kooli õppeplaani järgi tegutsevat Johannese kooli ja lasteaeda, tutvus Rae vallas asuva Jüri gümnaasiumi õppuritega ning Muhu põhikooli ja Valjala põhikooli õpetajate ning õpilastega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
maqihwst
10 aastat tagasi

I personally rarely encountered an maqihwst http://adf.ly/6249830/banner/maqihwst.smskeys.com I didn’t just like!