Linn läheb ettevõtjatega Haapsalu talve kallale

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Linnajuhid kutsuvad ettevõtjad mõtlema, kuidas Haapsalu talvel vaikusest välja tuua.

Arutelu algataja Jaanus Karilaid ütles, et erinevalt kevadisest ümarlauast on seekordne kokkusaamine üles ehitatud ettevõtjakeskselt. “Juhtpult on ettevõtjate käes,” ütles ta.

28. novembril kell 15 kultuurikeskuses algaval ümarlaual “Kuidas pöörata Haapsalu talv oma äri kasuks?” proovitakse Karilaiu sõnul muuta mõttekrampi, et Haapsalus on midagi teha ainult suvel. “Tuleb tulla vaikusest välja ja nuputada, mida saaksime siinse talvise elu elavdamiseks koos ära teha,” ütles Karilaid. “Kevadel läheme kevade kallale ja sügisel sügise kallale,” lisas ta.

Mais peetud ümarlaual vanalinna ettevõtjate nimel konkreetsed ettepanekud esitanud Ritta Piper ütles, et ei ole linnalt saanud mingit tagasisidet. “Nüüd siis selgub, kas nad reageerivad kuidagi,” ütles Piper. Vanalinna ettevõtjate ettepanekute hulgas oli muuhulgas näiteks Karja tänava õuealaks muutmine ja linnusesse liuvälja loomine.

Haapsalu talvel atraktiivseks muutmises ei ole Piperi arvates midagi võimatut. “Meie teeme kõik, mis meie võimuses,” ütles ta.

Ümarlauda modereerib Piret Hallik-Sass, kes toob ka näiteid Pärnust. Kutse on saadetud rohkem kui 200 ettevõtjale, oodatud on ka kõik teised ettevõtlusest huvitatud.

“Tulevad need, kellele läheb Haapsalu linn korda ja kes tahavad otsustamises kaasa lüüa,” ütles Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments