Hanila rahvas peab täna topeltsünnipäeva

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Täna õhtul tähistab Kõmsi rahvamajas oma 25. sünnipäeva Hanila valla rahvatantsurühm Haniale, peetakse topeltpidu, sest täpselt sama vanaks saab ka rahvamaja ise.

“200 inimese pidu tuleb kindlasti,” ütles Kõmsi rahvamaja juhataja Lea Mäeorg.

Aukülalistena on peole kutsutud on kõik, kes on Haniales veerandsaja aasta jooksul tantsinud. “Nimekirjas on 32 nime, peale selle neli juhendajat,” ütles Mäeorg.

Naisrahvatantsurühm Haniale tegutseb Kõmsi rahvamajas selle valmimise aastast 1987. 2009. aastal omistati rühmale 1. kategooria. Haniales tantsib 12 naist, neid juhendab Erika Tee.

Kavas on aastapäevakontsert, mere tagant Saaremaalt tuleb Hanila rahvale ja Haniale naistele külla meesansambel Onud, kes on ühest küljest verivärske, teisalt aga Hanialega üheealine.

Viieliikmeline Onud loodi mullu novembris Orissaare kultuurimajas, uuele ansamblile eelnes aga 20 aastat tegutsemist nime all Lehmakommionud.

Suurt sisulist muutust nimevahetus ei toonud: onud, pillid ja naljad jäid samaks. Onude arvates aga on nende laulu- ja pillimänguoskus aastate jooksul nii palju paranenud, et tekkis tahtmine väärikamat taset väljendada ka nimes.

Peale Onude tuleb Hanialele külla Lihula meeskoor.

“Kontserdi põhirõhk on muidugi Hanialel endal, aga järjest ei jõua tantsida, on vahepalu ka vaja,” sõnas Mäeorg.

Mäeorg lisas, et õhtul on oodata ka üllatuskülalisi.

Endistele Haniale tantsijaile, rahvamaja ringijuhtidele ja töötajaile on sünnipäevapeole prii sissepääs.

Pidu algab täna õhtul kell 20.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments