Ridala valla töötajad said väikese palgatõusu

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Ridala volikogu lubas tõsta valla palgal töötajate palka uuest aastast 15–35 euro võrra.

„Enamjaolt suureneb palgamäär 35, väiksemapalgaliste puhul 15–20 euro võrra,” selgitas vallavanem Toomas Schmidt volikogule.

Palgatõus puudutab kõiki valla eelarvest palka saavaid ametnikke vallavanemast raamatukoguhoidjate ja koristajateni, selgitas Schmidt. Vallavalitsus oleks tahtnud tõsta palka 5%, kuid valla praegune rahaseis seda ei võimalda.

Palgatõusu tõttu kulu ei suurene, sest teenistujate koosseis on vähenenud. Ümberjagamisele läks haljastustöötaja ja ühe raamatupidaja poole koha arvel vabanenud raha.

Palgatõusu määrus kehtib vaid tuleva aasta 31. märtsini, sest 1. aprillist muutub avaliku teenistuse seadus, selgitas volikogu esimees Olev Peetris. See tähendab, et 1. aprillist arvatakse näiteks raamatupidajad ametnike seast välja ja nende töölepingud tuleb ümber vormistada.

Masu ajal Ridala valla palgalistel töötasu ei vähendanud, küll aga kaotati asendustasud, puhkusetoetused jms, mida tol ajal oli võimalik maksta, selgitas Schmidt.

Palgatõusu poolt hääletas kümme volinikku, neli jäi erapooletuks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments