Lääne Elu paberleht 10. novembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eile Nurme vabrikus edukalt töötukassa õmblejakoolituse lõpetanud Maarja (22, vasakul) alustab esmaspäeval õmblustsehhis praktikat. "Valisin Nurme vabriku, sest neil on tööaeg kaheksast viieni. Mul on kaks väikest last ja sõim on avatud poole kuueni," sõnas Maarja. Foto: Katrin Pärnpuu
Eile Nurme vabrikus edukalt töötukassa õmblejakoolituse lõpetanud Maarja (22, vasakul) alustab esmaspäeval õmblustsehhis praktikat. "Valisin Nurme vabriku, sest neil on tööaeg kaheksast viieni. Mul on kaks väikest last ja sõim on avatud poole kuueni," sõnas Maarja. Foto: Katrin Pärnpuu

Kümned tuhanded madratsis

Kuigi euro on Eestis käibel peaaegu kaks aastat, jagub inimestel ikka veel kümneid tuhandeid Eesti kroone, mida pangas eurode vastu vahetada.

Haapsalu püüab uusi elanikke auhindadega

Ühe inimese lisandumine linnelanike registris toob linnale aastas 500–600 eurot tulumaksulisa, rehkendab linnapea Urmas Sukles.

Veel riigieelarvest

Kui teisipäevases Lääne Elus tutvustas tuleva aasta riigieelarve kava koalitsioonipoliitik Lauri Luik, siis nüüd annab oma vaatenurga opositsioonipoliitik Neeme Suur.

Töötukassa nimetas aasta ettevõtteks Nurme vabriku

Nurme vabrik on tänavu koolitanud kuut töötukassa töötut, võtnud praktikale üheksa ja praktika läbinuist tööle seitse endist töötut, loetles Nurme vabriku personalijuht Merle Peeterson. Töötukassa Läänemaa osakonna juhi Evelin Kullisoni sõnul kasutab Nurme vabrik uute töötajate värbamisel kogu aeg töötukassa abi. Aasta parimaks koostööpartneriks valis töötukassa Taebla valla, kus tegutseb tööklubi.

Haapsalu kuulutas välja elektrihanke

Haapsalu linnavalitsus otsustas iseseisva elektrihanke kasuks ja ootab 19. novembriks hinnapakkumusi.

Haapsallu kogunes 150 matemaatikaõpetajat

Reede hommik Haapsalu kutsehariduskeskuses võis mõjuda isegi pisut kõhedusttekitavalt, sest sinna kogunes 150 matemaatikaõpetajat pidama matemaatikaõpetajate sügispäevi.

Prügimägi keset linna

Kunagise lihakombinaadi taga on juba mitu aastat tühermaa, kuhu koguneb ehitusprahti ja muid jäätmeid, kus rohi lokkab ja tühjad majad seisavad kui kummitused, aknad katki.

Pevkur: Ühed hurjutavad, teised ütlevad — pidage vastu!

Intervjuus Lehte Ilvesele räägib Hanno Pevkur arstide streigist, pingele vastupidamisest, aga ka eesseisvast haiglate reformist ja sellest, kui palju võib siis väheneda kiirabi kättesaadavus Haapsalus. „Sotsiaalministrina saan küll öelda, et meil ei ole mitu–mitu aastat olnud võimalust inimesi nii palju abistada kui praegu. Ma ei võrdle ennast kellegagi, aga kui inimesed seda kõike hindavad, on hästi,” ütleb ta.

Muusikaõpetaja Taimi Kopli

Portreelugu Haapsalu muusikakooli õpetajast, ustavast Haapsalu baptistikoguduse muusikatööjuhist, väga armsast abikaasast ja nelja tütre emast.

Rahajagajatega mööda maakonda sõites

KOPi maakondlik komisjon on külaühenduste sügisesed projektitaotlused kätte saanud, neid uurinud ja sõidab nüüd rahataotlejaid oma silmaga kaema ja kõrvaga kuulma. KOP tähendab kohaliku omaalgatuse programmi ehk siis kohta, kust saab küsida toetust, kui tahad maakohas elades midagi teha, aga omal napib raha. Reporter Kaie Ilves sõitis rahajagajatega kaasa.

Kirjanikud Läänemaal

Uuemõisa raamatukogus ja Läänemaa keskraamatukogus kohtusid neljapäeval lugejatega Asko Künnap, Karl Martin Sinijärv, Tiit Aleksejev ja Indrek Hargla.

Kunstiklubi aastanäitus

Kolmapäeval avatud Haapsalu kunstiklubi aastanäituse läbiv toon on punane, sest just „Võrgutav punane” oli teema, mida kunstnikud omast vaatevinklist käsitlema pidid.

Nädala päevik

Reformierakonna poliitik Lauri Luik kirjutab raamatut, valmistub maratoniks ja võitleb kalendriga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
11 aastat tagasi

Ajalugu kordub- Arbeit macht frei……

jamh
11 aastat tagasi

Mina olen kuulnud, et emad hirmutavad Haapsalus lapsi selle vabrikuga: kui õppida ei viitsi, lähed Nurme vabrikusse tööle!

katri
11 aastat tagasi

Töötukassa nimetas aasta ettevõtteks Nurme vabriku – ilmselt on kaadri voolavus nii metsik et keegi seal miinimumpalga eest tööd teha ei taha. Pärast on selg käed ja silmad läbi, siis pole sind enam kellelegi tarvis. Eriti jälk on see et siis peab veel noori emasid tööle meelitama et nende seljas saaks liugu lasta ja töötukassa annab selle eest veel ordeni.