Paliveres saab üle 40 aasta oktoobris suusatada

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nädalavahetusel tegid suusasõbrad Palivere radadel selle talve esimesed sõidud, nii varakult pole siinkandis veel suuski alla saadud.

Reede päeval ja ööl vastu laupäeva sadanud lumi võimaldas rajameister Juhan Lukil laupäeva hommikul sõita suusaradadele lumesaaniga “põhjad alla” ja kohe olidki esimesed suusatajad võimalust kasutamas.

“Varasematel aastatel on esimesed suusasõidud tehtud novembris, kuid seda, et ka oktoobris suusatada saab, mina oma üle 40aastase suusatamise kogemuse juures ei mäleta,” ütles Paliveres elav Mati Kallemets.

“Kuna laupäeva õhtuks õhutemperatuur langes, olid head olud suusatamiseks loodud ja sai kasutada 2 km suusarada,” kirjeldas ta.

Kallemetsa sõnul on valgustatud rajaosal kohati kivid ja maapinna nukid paljad ja tuleb olla tähelepanelik, et mitte suusapõhja rikkuda.

“Vabatehnikas suusatamiseks vanema suusaga on Palivere radadel võimalused loodud, kuni vihm või sula esimest lund ära ei vii,” sõnas Kallemets praeguse olukorra kohta.

Valgustatud suusaraja kasutamist segab veel suusasilla ehitus. Silla puitosa on peaaegu valmis, kuid jätkuvad veel pinnasetööd suusasilla peale- ja mahasõitude rajamisel.

Kallemets ütles, et suusasilla ehitust on seganud ja pikendanud sügisesed lakkamatud vihmasajud.

Palivere turismi- ja tervisespordikeskuses on käsil ka kelgu- ja lumelauanõlvale trepi ehitamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments