0

Suve kõige sajusem paik oli Lääne-Nigula

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Selles suve kõige sajusem paik Eestis oli Lääne-Nigula, selgub Eesti meteoroloogia- ja hüdroloogiainstituudi (EMHI) suveilmade kokkuvõttes.

Lääne-Nigulas tuli kolme suvekuuga vihmavett 397 mm. Üle poole suve sademetest tuli maha juulis — 202 mm. Paduvihma mõõdeti Lääne-Nigula ilmajaamas 7. juulil, mil  ööpäevaga sadas maha 103 mm. Nii sajust juulikuud ega ka nii suurt ööpäevast sajusummat pole Lääne-Nigula vaatlusjaamas varem olnud.

Kõige kuivem paik Eestis oli sel suvel Kihnu – kolme kuu sajusumma „vaid“ 161 mm ehk 95% normist.

Terves Eestis oli meteoroloogiline suvi (juuni-august) EMHI hinnangul vihmane, jahedapoolne ja äikeseline.

Suviste sademete hulk Eestis oli keskmiselt 263 mm. Sademeterohkuselt oli tänavune suvi 1961. aastast alates 11. kohal. Viimati olid veelgi sajusemad suved 2009. — 289 mm, 2004. — 291 mm ja 2008. aastal — 313 mm.

Eesti keskmine suvine õhutemperatuur oli 15,6 °C (norm 15,7 °C). Viimati oli sama jahe 2009. aasta suvi, mil suve keskmine õhutemperatuur oli samuti 15,6 °C. Veel jahedam oli aga 2000. aaasta suvi, mil keskmine temperatuur oli 15,3 °C.

Kõige jahedam oli tänavu suvel Väike-Maarjas, Jõhvis ja Kuusikul – 15,0 °C. Kõige soojem paik oli Võru – 16,4 °C.

Suve maksimaalne õhutemperatuur 33,4 °C mõõdeti 29. juulil Narva-Jõesuus.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz