Siim Sukles töötab kantslerina selle aasta lõpuni

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kultuuriministeerium teeb vabariigi valitsusele ettepaneku määrata uuest aastast kantsleri ametikohale Vanemuise direktor Paavo Nõgene. Praegune kantsler, Haapsalust pärit Siim Sukles, kes on avaldanud soovi töölt lahkuda, töötab sel ametikohal aasta lõpuni, teatas ministeeriumi avalikkussuhete osakonna juhataja Ave Toots-Erelt.

Siim Sukles on töötanud kultuuriministeeriumis 2001. aastast, algul asekantslerina ja aastast 2002 kantslerina. Sukles on mitme kultuuri- ja spordiasutuse nõukogu liige.

Paavo Nõgene on 2007. aastast juhtinud Vanemuise teatrit, enne seda töötas ta teatris mitmesugustel ametikohtadel. Ta on ka SA Tartu Kultuurkapital nõukogu liige ja SA Tartu Loomemajanduskeskus nõukogu esimees ning alates maist 2012 Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu liige. Paavo Nõgene on lõpetanud Tartu ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudi.

Paavo Nõgesel on pikaajaline töökogemus nii era- kui ka riigisektoris, ta on tänaseni edukalt juhtinud suurt riigiasutust. Nõgene on kultuurivaldkonnas tegutsenud üle 15 aasta, tal on hea ülevaadet valdkonnas toimuvaist protsessidest ja probleemidest. Nõgene on osalenud kultuuriministeeriumi töögruppides ja komisjonides. Nõgesel on ka rahvusvahelisi kogemusi kultuurivaldkonnas.

Vabariigi valitsus nimetab kantsleri ametisse viieks aastaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments