Haapsalu tüdrukute folkbänd andis kuursaalis oma esimese suure kontserdi

Kylaline

info@le.ee

Foto: Folkvarti Facebooki leht
Foto: Folkvarti Facebooki leht

Eile toimus kuursaalis Haapsalu neidude folkbändi Folkvart esimene suur kontsert.

Tüdrukute endi arranžeeritud folgipalasid kuulama tulnud sõbrad ja sugulased täitsid ära pea terve kuursaali.

Folkvart koosneb neljast Haapsalu koolinoorest: Karmen Aasanurm akordionil, Hanna-Liis Lao flöödil, Laura Koemets kitarril ja Liisa Koemets viiulil. Bändi idee tekkis neil eelmisel suvel etnolaagris, proove on tehtud sügisest saati.

Kuursaalis esitati nii eesti kui ka rootsi rahvamuusikat, sekka “Titanicu” filmist tuntud iiri rahvalaule. Kõik lood olid instrumentaalsed. Folkvart on vokaaliga küll katsetanud, kuid muusikud leiavad ühiselt, et ei laulu lisamiseks ega omaloominguks pole nad veel valmis.

Kuna tüdrukud on kolmest eri koolist – Wiedemanni, Noarootsi ja Haapsalu gümnaasiumist –, oli ühiseid prooviaegu raske leida, kuid enne kuursaali kontserti olid nad prooviruumis sagedased külalised. Tõestuseks näitas kitarrist Laura ville oma sõrmeotstes.

Neiud jõudsid enne kontserti lausa lindistama – Margus Tokko abiga püüti “purki” kuus lugu, valitud palasid saab Folkvarti Facebooki lehelt lähiajal ka kuulata.

Varem on neiud korduvalt esinenud Laines ja Fra Mares. Viiuldaja Liisa tunnistas, et kuursaali kontserdi idee ehmatas tema alguses lausa ära: „Kahtlesin, kuidas meie kuursaali oma folgiga sobime, see on ju nii suur ja pidulik koht.” Ometi olid pärast kontserti rahul nii neiud ise kui ka publik. „Täna esinedes oli ikka õige tunne,” rõõmustas Karmen.

23. juunil saab Folkvarti kuulata Hobulaiul, kus nad sisustavad sealset jaanipäevapidu; Viljandi folgi külastajatel tasub neid otsida vabalavalt.

Käesolev nädal toob aga kahele bändiliikmele – viiuldaja Liisale ja akordionist Karmenile – kaasa gümnaasiumi lõpetamise. Bändi laiali saata neiud siiski ei kavatse. „Tegime aasta sees niikuinii vähe proove. Talvevaheaeg on meil ühel ajal ja eks saab siis kokku mängida,” ei muretsenud Karmen.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments