Haapsalu linna algkool saab uued tuletõkkeuksed

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) toetab Haapsalu linna ligi 32 000 euroga, mille eest saab linnaalgkool uued tuletõkkeuksed.

Haapsalu linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus teatas, et projekti „Haapsalu linna algkooli evakuatsioonitrepikodade ümberehitus” raames ehitatakse kooli kaks trepikoda ümber vastavalt päästeameti ettekirjutusele nii, et need moodustavad omaette tuletõkkesektsiooni.

„Tulekindlate vastu vahetatakse välja 18 vana, mittetulekindlat ust ja neli klaasakent,” edastas Parbus.

Seinad lammutatakse osaliselt ja asemele pannakse tulekindel sein. „Näiteks õpetajate toa ja trepikoja vahele,” sõnas Parbus.

Parbuse sõnul on olnud seni kooli suurimaks puuduseks trepikodade ehk tuleohu korral kasutatavate evakuatsiooniteede nõuetele mittevastavus, päästeamet on selle kohta teinud mitu ettekirjutust.

Linnavalitsus allkirjastas EASiga toetuslepingu juuni alguses. Raha eraldatakse regionaalsete investeeringute programmist.

Ehitus kestab juulis augusti lõpuni, ehitab OÜ Resteh.

Kogu projekt läheb maksma ligi 44 500 eurot, sellest 11 500 eurot on linna omaosalus.

Haapsalu linna algkoolis õpib 217 õpilast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments