Alo Bärengrub ja Mihkel Aksalu mängisid lastega Tuudi kooli mälestuseks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sügisest uksed sulgeva Tuudi kooli auks toimus sealsel jalgpalliväljakul Lõuna-Läänemaa koolide jalgpallipäev. See juba 16-aastase ajalooga võistlus on piirkonna koolide seas ülipopulaarne.

Selle kevade üritusel oli aga kindel eesmärk – avaldada austust väikesele Tuudi koolile, kust on tulnud palju tublisid sportlasi, koolile, kus sporditegemine on alati olnud erilisel kohal.

Õpetaja Hillar Laose avasõnade järel algas suur jalgpallifestival-turniir, sõprusmängud kõige pisemate poiste vahel. Lisaks olid lastele külla sõitnud Eesti jalgpallikoondislased Alo Bärengrub ja Mihkel Aksalu, mõlemad maalt sirgunud jalgpallurid, kes tegid lastega treeningu, mängisid koos treeneritega laste vastu ning jagasid autogramme ja vastuseid poiste küsimustele.

Poiste mänge aga vilistasid kooli vilistlased Avely Kuldsalu ja Randel Plaas, kes mõlemad tegelevad jalgpalliga ning kellest Avely jõudnud lausa Eesti U19 naiskonna väravavahiks.

Vihmale vaatamata oli väljakuäär rahvast täis. Õpetajad, emad, isad, vanaemad, vanaisad ja kõikidest koolidest kaasa tulnud fännid muutsid suure jalgpallipeo nauditavaks. Muidugi ka mängijad ise, kelle sooritustele vaimustavalt kaasa elati. Turniiri võitis Lihula gümnaasium Tuudi kooli ja Kirbla küla ees, järgnesid Vatla, Virtsu ja Kõmsi koolid.

Täpselt viis tundi kestnud turniir võeti ühiselt kokku Tuudi koolimajas kooki süües ja koolidele auhindu jagades. Aitäh abi eest, Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi, Eesti jalgpalli liit, Alo Bärengrub, Mihkel Aksalu, Teet Allas. Eriline tänu muidugi Tuudi koolile!

Jaanus Getreu

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments