Dagmar Raudam tuleb lugejatega kohtuma

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu kirjandusklubi kutsub homme, 28. veebruaril kell 17.30 huvilisi raamatukogu lugemissaali kohtuma endise kodulinlase, “Minu Gruusia. Elu nagu mägitee” autori Dagmar Raudamiga.

Gruusias Eesti saatkonnas töötanud Raudam on raamatu sünni kohta kirjutanud nii:

“”Minu Gruusiat” kirjutama asudes ei seadnud ma endale mingeid erilisi eesmärke. Kui, siis ainult selle, et raamatust ei kujuneks kuiva reisijuhti, viisakat kiitust või siis “meie oleme ikka nii tsiviliseeritud nendega seal võrreldes”-snoobitsemist.

Esimese kogemusena üldse midagi kirjutada otsustasin proovi mõttes lasta tulla sellel, mis tulla tahab ja nii ta raamatusse läkski, peatükkide järjekord kaasa arvatud. Siis ühel hetkel ei tulnud enam midagi ja nii ta lõppeski.
– – –
Tagantjärele tundub, et üht-teist oleks võinud raamatusse veel lisada. Maavärinatest või rohkem saatkonna tegemistest, mis paljudele lugejatele hirmasti huvi oleks pakkunud. – – – Tundub, et olen ennast kõvasti tagasi hoidnud. Või kiirustanud. Eks ma püüdsingi teatud teemade puhul olla võimalikult leebe ja endale kriitiku rolli mitte võtta (mis õigusega, eks ole?) ja ometigi olen nüüd kuulnud, et küll ikka panin ja kas ikka pidi nii karm olema.
– – –
Tore on aga see, et mõnigi inimene on pärast raamatu lugemist ostnud pileti ja Gruusias juba äragi käinud. Siis on tõesti nii, nagu ütles Gruusia suursaadik härra Abashidze: “Sellised raamatud teevad saatkondade eest suure töö ära!””

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments