Homme on doonoripäev Haapsalu kultuurikeskuses

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com


Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus kutsub homme, 11. jaanuaril kell 11—15.30 doonoreid vereannetusele Haapsalu kultuurikeskusse.

Doonor peaks olema puhanud ja söönud, kehakaaluga üle 50 kilo ning 18—60aastane.

Viimasest vereandmisest peab olema möödunud meestel 60 päeva ja naistel 90 päeva. NB! Pärast nõelravi, tätoveerimisi või naha augustamisi tohib verd loovutada uue korra järgi nelja kuu möödudes, mitte kuue kuu möödudes nagu seni.

Vereloovutusele tulles peaks kaasa võtma pildi ja isikukoodiga isikut tõendava dokumendi.

Valuvaigistite (sh aspiriini sisaldavate) tarbimine ei takista vere loovutamist, kui on piirdutud 1—2 tabletiga kergema tervisehäire ületamiseks ning ei ole teisi vastunäidustusi.

Pärast antibiootikumide ravikuuri saab verd loovutada 2 nädala möödudes, kui ei ole teisi vastunäidustusi. Igal üksikul juhul palub verekeskus konsulteerida verekeskuse arstidega, sest vereloovutusele lubamise aeg sõltub põetud haigusest.

Arstidega saab ühendust telefonil 617 3001 (doonorite küsimustele vastatakse Ädala tn verekeskuse lahtiolekuaegadel: E, R kell 8—16 ja T—N kell 11—19). Samuti saab lisainfot DoonoriFoorumi registratuuri telefonil 664 0470 (E—N kell 11—19 ja R kell 9—14).

Verekeskus tegi läinud aasta lõpul mugavamaks ka Eesti eri paikades doonoripäevadel käivate vereloovutajate elu. Selle kohta saab lugeda siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments