Malevanoored ootavad tööpakkumisi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Foto: malev.ee

Läänemaa Arenduskeskus LAK tahab suvel noortele korraldada õpilasmaleva, malevakohtade hulk sõltub aga ettevõtetest, kes noortele tööd pakuvad.

"Praegu hakkame koguma infot ettevõtjate kohta, kes võiksid töökohti pakkuda," ütles LAKi konsultant Kai Krabo.

Üle Eesti on õpilasmalevad viimastel suvedel üha suuremaks kasvanud – viimati sai projekti "Õpilasmalevad 2011" juhi Toni Käsperi sõnul malevas tööd 5000 koolinoort. Ent Läänemaal korraldati oma malev viimati 2008. aastal, kui Martna, Taebla, Risti ja Kullamaa tegid Marimetsa maleva. Vahepeal on siin käinud küll malevaid mujalt.

Nüüd tahab LAK malevat taastada suuremana. Läänemaa omavalitsused on oma huvi üles näidanud ja lubanud pakkuda ka koolinoortele tööd.

Krabo sõnul oleks aga hädasti vaja seltsi ka firmasid, et malev toimiks paremini. Ühes malevarühmas on 25 noort, malevavahetus kestab kaks nädalat. Malevad on mõeldud põhikooliõpilastele alates 13. eluaastast. "Hea oleks, kui rühmasid oleks mitu, näiteks Põhja-Läänemaal, Haapsalu kandis, Lõuna-Läänemaal. Aga selleks peaks igas piirkonnas ka rühmale tööd jaguma. Muidu, kui üks rühm peab mööda maakonda sõitma, tuleb sellest üks hirmus segadus," ütles ta.

Ettevõtetelt oodatakse, et need peavad olema valmis noortega tegelema ja neile miinimumpalka maksma. Töö peaks olema kergemat sorti, lastele jõukohane. "Näiteks heakorratööd või hooajalised tööd, rohimine. Küttepuude ladumine ja pakkimine kottidesse," tõi Krabo näiteid.

Kai Krabo palub huvilistel ettevõtetel võtta LAKiga ühendust novembris. "Otsime ka ise sobivaid ettevõtteid. Tahaks novembri lõpuks saada mingi pildi silme ette, et teaks, kui palju malevarühmi suvel avada," ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments