President: helkur võib päästa teie lähedase elu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna, 31. oktoobril alustab Maanteeamet helkuri kandmise olulisust selgitava liiklusohutuskampaaniaga "Sinu helkur võib päästa elu!", mille eesmärk on panna inimestele südamele helkuri kasutamise vajalikkust ning ennetada sellega jalakäijate ja jalgratturitega pimedas juhtuvaid liiklusõnnetusi.

Traditsiooniliseks kujunenud kampaania jaoks on maanteeamet liiklusõnnetuste ennetamiseks politsei- ja piirivalveametile üle andnud 80 000 helkurit, mida jagatakse liiklusjärelevalve korras politsei patrullautodest pimeda ajal asulavälisel teel ohusituatsioonis olevatele jalakäijatele.

Samuti on taas võimalik veebikeskkonna helkur.ee kaudu sõbrale-tuttavale hõlpsalt helkur saata. 

Tänavust kampaaniat toetab ka president Toomas Hendrik Ilves, kes kutsub inimesi märkama meie kaasteelisi ja hoolitsema selle eest, et nad oleksid autojuhtidele nähtavad.

Liiklusõnnetuste statistika põhjal on sügis- ja talvekuud liikluses osalevatele jalakäijatele endiselt kõige riskantsemad. Käesoleva aasta 9 kuu jooksul on asulavälisel teel pimeda ajal vigastada saanud 9 ning hukkunud 3 jalakäijat.

Vaata presidendi üleskutset helkuri kasutamiseks siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments