Tamme Daamed tähistasid 10. sünnipäeva

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Hilja Tamme tantsurühm Tamme Daamed koos Väikeste Lõõtspillide Ühinguga. Foto: Aleksander Ender
Tamme Daamed Väikeste Lõõtspillide Ühinguga. Foto: Aleksander Ender

30. oktoobril tähistas Hilja Tamme juhitav daamide tantsurühm Tamme Daamed Ridala koolimajas oma 10. sünnipäeva.

Kümne tegutsemisaasta jooksul on tantsurühm saanud esinemiskutseid nii vallast ja kodumaakonnast kui sõprustantsurühmadelt Võrumaalt, Hiiumaalt ja Saaremaalt.

Tamme Daamed on aktiivsed ja lustlikud ega piirdu sugugi ainult rahvatantsuga. Et esinemis- ja lustireise ette võtta, on tantsurühm tegevustoetuse taotlemisteks asutanud seltsingu. 

Daamed on Ridala valla kultuuri- ja haridusnõunik Maire Vilbase sõnul eriti tublid veel selle poolest, et taotlesid raha ja lasid endale esimese Ridala kandi kollektiivina valmis teha Ridala kihelkonna rahvariided − seni laenati ikka mujalt ja kombineeriti detaile.

Kes siis on need menukad tantsunaised? Tegevusaastate jooksul on kaasa löönud: Lea Saarkoppel, Urve Kabel, Urve Janson, Vaike Raba, Leili Jõgisaar, Evi Koit, Erna Kibus, Leida Magnus, Tiiu Kurisman, Vaike Vainumaa, Aino Jürjer, Alja Pilvistu, Vilma Pajuste, Saima Madrus, Merike Liivlaid, Urve Jundas, Ingrid Aljas, Kersti Känd, Maire Artov ja Sirje Eilpuu.

Miks Tamme Daamed? Rühmal polnud kaua aega nime. Vallas tegutses juba mõnda aega noorte segarahvatantsurühm Tamme Tõrukesed, mõlema rühma tantsuõpetaja on Hilja Tamm. Tantsijad soovisid oma tantsuõpetajale lugupidamist avaldada ning seostada rühma nime oma õpetaja nimega. Nii sündiski, et Tamme Tõrukestele kasvasid kõrvale Tamme Daamed.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz