Septembrist muutub Haapsalu – Vigala – Pärnu kaugbuss veerand tunni võrra kiiremaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaugbussiliini nr 321 Haapsalu – Vigala – Pärnu sõiduplaani muudetakse 1. septembrist eesmärgiga vähendada reisi sõiduaega, st liin muutub kiiremaks. Väljumisajad sõiduplaanis muutuvad võrreldes kehtiva sõiduplaaniga maksimaalselt 15 minuti võrra.

Saabumisajad Pärnusse ja väljumisaeg Pärnust jäävad endiseks. Lisaks eeltoodule on sõiduplaanis muudetud järgmist: kui varem kehtis esmaspäevane varasem väljumine Haapsalust alati esimesel tööpäeval peale riigipüha, siis edaspidi ainult sellisel juhul, kui riigipüha on esmaspäeval. Vastav info on kirjas sõiduplaani märkuste osas.

Erisus sõiduplaanis on seotud Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli õpilaste kooli jõudmisega nädala alguses ja seetõttu puudub vajadus varasema väljumise järele peale nädala teistele päevadele sattuvat riigipüha. Antud erisus sõiduplaanis ei olnud seni kehtinud sõiduplaanis üheselt arusaadav ja tekitas seetõttu segadust reisijatele. Uue sõiduplaaniga loodetakse parandada sõiduplaani arusaadavust.

Kaugbussiliini nr 321 sõiduplaani muutmisel on arvestatud vedaja M. K. Reis-X OÜ ettepanekuid. Sõiduplaani muutmise on kooskõlastanud Pärnu maavalitsus ja Rapla maavalitsus.

Sõiduplaanide muudatused avalikel bussiliinidel kinnitab vastavalt ühistranspordiseadusele maavanem.

haapsalu-pärnu bussiliin

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
"arvamus´ele"
6 aastat tagasi

Sinu jutust paistab, et ainult H._L._Pärnu tee äärde jäävatel inimestel peab olema õigus sõita selle bussiga Pärnusse !? Aga mida peavad tegema need , kes praeguse marsruudi äärsetel aladel elavad ? Kas nemad peavad jalgrattaga Pärnusse sõitma , või kuidas ? Aegade algusest , minu teada, on see buss läbi Palivere ja Risti sõitnud . Ja nii peabki jääma , sest inimesed on harjunud selle bussiga sõitma !

arvamus
6 aastat tagasi
Reply to  "arvamus´ele"

ok, nõus. aga graafik võiks pärnakale ka soodsam olla. ma tahaks ka ehk haapsalus päevakese puhata, ilma ööd veetmata. a noh, vahet pole tegelikult.:)

ehitage
6 aastat tagasi
Reply to  arvamus

raudtee Haapsalu-Pärnu seltsimehed kommunistid, ja kindlasti otsaga Rohukülla, saab rahulikult sõita, aknast välja vaadata, koera ja jalgratta kaasa võtta, arvutiga tööd teha, ümberkaudsed saavad tööd ja leiba, ääremaa ärkab ellu, noored tulevad maale, kõik lööb õitsele, saabub paradiis

Imelik/persona+non+grata
6 aastat tagasi
Reply to  ehitage

Kui ärgates oli “väga valus” siis too rohtude võtmine varasemale ajale.

Kont
6 aastat tagasi

Vau!

Hans
6 aastat tagasi

Ehk siis juba kohe raudtee Pärnuni…

arvamus
6 aastat tagasi

Just. Toetan eelmist kommentaari. Haapsalu-Lihula-Pärnu otseliin paluks, ja ka niimoodi võiks graafik olla, et pärnakas ka Haapsallu päevaks suvitama jõuaks ega pea öömaja võtma. See oleks normaalne regionaalpoliitika.

irwq
6 aastat tagasi
Reply to  arvamus

Iga l.ll kes kaardi vaatab saab aru et otsem tee on läbi lihula . Kunagi sõitis reedeti ja pühapäeviti ju buss mis isegi rohukülla sõitis . Ka haapsalust käis palju noori reede õhtul pärnus pidutsemas . Normaalne oleks kui hommikul lendaks buss kusagil 6.30 pärnu poole ja õhtul tuleks 17.30 tagasi et ka hiiumaa 19 se praami peale jõuaks

oi
6 aastat tagasi

Millal normaalne otseliin Haapsalu-Pärnu-Haapsalu tööle pannakse?Peale kutseka õpilaste on see Tunne oma kodumaad ikka liiast mis liiast.