Riina Raudsik tuleb joogafestivalile

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Riina-Raudsik-7Endine Jüri perearst Riina Raudsik (pildil) esineb laupäeva pärastlõunal Haapsalu kultuurikeskuses loenguga „Inimese holistiline käsitlus.” Läänemaa joogaõpetaja Kaili Leht arvas, et Raudsiku loeng on joogafestivali üks suuremaid hitte, sest meedia on hoolitsenud Raudsiku populaarsuse eest. Leht arvas, et Raudsikut peaksid kuulama minema toitumisest huvitatud inimesed.

Raudsiku loengule pääsemiseks tuleb lunastada esmalt kas 69-eurone kahepäevapilet või 39-eurone ühepäevapilet, millele lisandub loengutasu kolm eurot. Loengule saab osta ka 15eurose üksikpileti.

Raudsik loobus pärast ajakirjanduses puhkenud skandaali, milles süüdistati teda MMSi pooldamises ja soodaga ravimises, perearsti praksisest. Praegu kirjutab ta raamatuid ja peab loenguid. Ta propageerib seisukohta, et inimesed peavad jooma rohkem vett ja hoolitsema aluselise toiduga, et keha ei oleks liiga happeline.

Lääne Elu palus Kaili Lehel nimetada kolm kõige huvitavamat ettevõtmist joogafestivali mahukas kavas, kus on kümneid harjutusi ja töötube. Leht arvas, et kõige huvitavamad võiks olla laupäeva hommikul piiskopilinnuses toimuv tantsujooga, pühapäeva hommikul sealsamas kell kuus algav päiesetõusujooga koos elava muusikaga ja laupäeva õhtul Ehte tänava joogatoas toimuv naerujooga harjutus. Väga põnev on ka laupäeva õhtul kell 23.30 algav gongiöö. Sealsamas ehte tänava joogatoas mängitakse gongidel hommikuni. Leht ütles, et gongiöö meditatsioonile minnakse magamiskotiga. Gonge võib kuulata ka magades. Lehe sõnul mõjub gongiheli lõdvestavalt ka magavale inimesele.

Algajaile joogakunsti huvilistele soovitas Leht minna pühapäeva pärastlõunal kultuurimajja osalema hingamise töötoas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Joodik
6 aastat tagasi

Kas joogafestivalil on mainet???
Kamp hullukesi..ei muud ulumas…

qw
6 aastat tagasi

Minu jaoks rikub niisugune esineja joogafestivali mainet

jj
6 aastat tagasi

Pole ime, et nõid tuleb nõiduse alusel olevale festivalile. Probleem on selles, et inimesed loobuvad tema tõttu arukast meditsiinist.

sorts
6 aastat tagasi

kopsule on hea suits,maksale puhas piiritus.
hingele on hea rahu ja ihule rahuldus.
kokkuvõtvalt– tõmmake piipu peale pitsi,siis tehke tihi oma kallimale.
ja õnn on teite õuel.

Joodik
6 aastat tagasi

See on talle paras koht…poolajupestud publik hullumas…

Joogatar
6 aastat tagasi
Reply to  Joodik

Meie tahame Riinat kuulata, see päästab ühiskonna ja maailma. Õhtul koju saabudes ütlen mehele: vaata ise kuidas hakkama saad, mina mediteerin ja joon soodavett!!!

Kont
6 aastat tagasi

Kui kops üle maksa läheb, tuleb hingata ja samal ajal paremast ninasõõrmest vett sisse tõmmata. Nii läheb maks kopsu alla tagasi.

Anonüümne
6 aastat tagasi
Reply to  Kont

Kont, ära aja mulle kärbseid pähe. Seda võtet kasutatakse nohu puhul varases staadiumis. Aga kui juba kops ja maks mängus, siis hakatakse midagi pöörama, sest miski asi sai viimaseks tilgaks sinna kannatuste karikasse.

Anonüümne
6 aastat tagasi

Holistiline tervisekäsitlus näeb inimese keha, hinge, tundeid ja mõistust ühtse tervikuna. See tähendab, et sinu mõtted ja emotsioonid mõjutavad su füüsilist heaolu. Kui üks valdkond neist on tasakaalust väljas, häirib see tervikut.

Peaks ka kuulama minema, sest mul stressirohkes olukorras läheb tihtipeale kops üle maksa. Tea, mis doktor ka soovitab.

maali
6 aastat tagasi
Reply to  Anonüümne

kops asetsebki ülalpool maksa!

juss
6 aastat tagasi

Minu vanaisa, kes elas 93. aastaseks, ütles ikka, et vesi on pesemise jaoks! Tema jõi õlut ja mahla, eriti kasemahla ja loomulikult valget viina!