Al Bano meelitas kontserdile tuhandeid austajaid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Al Bano (Martin Dremljuga)
Al Bano. Foto: Martin Dremljuga

Tänavused veinipäevad Haapsalus lõpetas 50 aastat laval olnud Itaalia lembelaulik Al Bano, keda oli kuulama tulnud linnuse hoovitäis inimesi.

Kohati jäi mulje, et kontserdile ei oleks mahtunud ükski inimene rohkem. Publiku seast oli siit-sealt kuulda, kuidas omavahel räägiti, et tuldi oma nooruspõlve meenutama. Vaadates publiku valdavat vanust, võib selle enamikele kontserdikülastajatele omistada.

Oli ju Al Bano Nõukogude ajal üks vähestest välismaa artistidest, keda teati ja kuultati. Tema lauludeta ei möödunud toona ükski koolipidu. Al Bano armastuslaulud, mille sõnadest tihtipeale aru ei saadudki, pugesid inimeste hinge ja mälestustesse. Laulud tekitasid publikule omamoodi nostalgiatunde.

Al Bano hittlugu „Felicita“, mis tõlkes tähendab „Õnn“, sai kontserdil kuulda tervelt kaks korda. Al Bano tuli lavale seda laulu lauldes, samuti oli see ka üks viimastest lugudest, mis kontserdil kõlas.

Laulude vahepeal palus Al Bano inglise keeles naisi austada ja armastada, sest nad on naised, õed, emad, tütred, mitte lihatükid.

Ligi pooleteisttunnise kontserdi käigus kõlasid ka teised lembelauliku tuntumad lood, näiteks „Ci Sara“ ja „Tu Soltanto Tu“.

Publik jäi kontserdil valdavalt vaoshoituks, tegi omaette mõningaid tantsusamme.

Enne kui Al Bano lavale tuli, soojendasid teda Itaalia muusikamaailma tõusvad tähed Mario ja Francesca. Duo on esinenud mitmetel Itaalia festivalidel ja telesaadetes.

Ka nemad esitasid tuntud Itaalia laule, näiteks „Lacha te me cantare“ ja „Paroles, paroles“.

Nähtavalt oli soojendusesinejatel laupäeva õhtul Haapsalus külm esineda, sest naisesineja oli oma esinemiskostüümile häirivalt peale tõmmanud talvejope ja mehel oli sall kaelas. Pärast esinemisesse tehtud pausi, olid need aga ära võetud.

Al Bano on laval olnud 50 aastat. Juba tema esimest plaadistatud laulu „Nel Sole“ müüdi Itaalias üle 600 000 koopia.

Eelmisel aastal oli Haapsalus Itaalia kultuuri- ja veinipäevade peaesinejaks Toto Cutugno, kelle esinemine lõi kümne aasta järel Haapsalu piiskoplinnuse absoluutse rahvarekordi. Kultuuri- ja veinipäevade publiku soe vastuvõtt oli maestro jaoks niivõrd liigutav, et Toto Cutugno soovitas isiklikult oma heal sõbral Al Banol sellest osa saada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
italiano
6 aastat tagasi

Lasciatemi cantare – nii on selle Toto Cutugno laulu nimi

pedant
6 aastat tagasi

palju tuhandeid seda rahvast siis oli 10, 100 tuhat, paluks täpsustada, on ju piletite müügihulk täpselt teada, niisma numbritega lahmida pole mõtet

süsimust iroonia
6 aastat tagasi

Oi kui palju eesti rahvakultuuri siin kommentaariumis jälle on! :DD

Kodanik
6 aastat tagasi

Pigem tuhandeid jobusid, kes parkida ei oska.

Pendli-Endel
6 aastat tagasi

Ei ole kloun, vaid mees, kes armastab kõiki naisi.

Mari
6 aastat tagasi

Jussu,ära trügi teiste pereellu,
kloun. Naine oli Romina mitte Rumina.

juss
6 aastat tagasi

Laulude vahepeal palus Al Bano inglise keeles naisi austada ja armastada, sest nad on naised, õed, emad, tütred, mitte lihatükid.

ja kus ta oma Rumina ka pani,. kloun?