Lihulasse tuleb erihooldekodu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Lihula

Lihula päevakeskus. Foto: Scanpix/Foto: Ardi Truija

Lihulasse Oja tänavale ehitatakse kokku 30 kohaga peremajad vaimse erivajadusega inimesele, kes kolivad sinna 2018. aastal.

Oja tänav 9 jääb mõnesaja meetri kaugusele Lihula tarbijate ühistu poest, kus laiub praegu tühermaa ja võsa. Tuleval aastal peab seal saama valmis kolm 10 kohaga peremaja, kuhu kolivad elama vaimupuudega inimesed, kellest enamik on praegu Koluvere hooldekodu asukad.

Lihula vallavanema Varje Ojala-Toosi sõnul sai Lihula erihooldekodu mõte alguse Kullamaa võitlusest Koluvere hooldekodu säilimise nimel. „2015. aasta septembris tuli määrus erihoolekandekeskuste reorganiseerimise kohta, kus oli ka kirjas, et suured erihooldekodud tuleb kinni panna ja sealsed inimesed peremajadesse ümber kolida,” rääkis vallavanem.

Sulgemisotsus käib ka Koluvere kohta, aga väiksemat ja inimsõbralikumat peremajadega keskust Koluverre ehitada ei lubatud, sest üks reorganiseerimise nõue oli, et asula ei tohiks olla väiksem kui 300 elanikku. „Lihula vald otsustas koos AS Hoolekandeteenusega sellise keskuse luua,“ ütles Ojala-Toos.

Loe täispikka lugu Lihula valla plaanidest tänasest Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
S
6 aastat tagasi

Lihulasse jäävad siis need Koluvere kliendid, kes on nii viletsad, et neid ei anna Haapsallu korteritesse toppida. Seega põhimõtteliselt hooldushaigla, sest kõik, kes vähegi kaela kannavad, lähevad iseseisvat elu katsetama.

Austraaliast
6 aastat tagasi

Järgmised erivajadusega, kelle raha eest kallite hobidega tegelda! Edu!

Kuli
6 aastat tagasi

Haapsalus on neid Koluvere kasvandikke igal pool näha. Korterelamutes elavad neljakesi korteris. See on tulus äri, sest riik maksab kõik kulud palju kallimalt kinni.

Rein
6 aastat tagasi

Kas leidub siin selline tark ja julge Lihula valla ametnikest või elanikest, teab või on see ise, kes pani Lääneranna nimeks, miks ei kõlvanud Lihula vald.
Ma otsisin sellist nime nagu Lääneranna Googlest, Wikipeediast jne., kuid ei leidnud sellist maakonda ega valda, kus see asub?

Arvos
6 aastat tagasi
Reply to  Rein

Tuleb veel alles. Järgmisest aastast.

to Juhan
6 aastat tagasi

Kannata sügiseni, siis on, kui teie tahate, see klikk läinud. Ojala ja Kastepõld panevad nutsu taskusse ja hõiskavad kõigile, mida kõike nad küll Lihula valla heaks tegid.

kohalik
6 aastat tagasi

ega küll küllale liiga tee, pisut täiendust pole paha

Juhan
6 aastat tagasi

Iga vald hooldagu oma debiilikuid ise ja valla sante, joodikuid, narkareid, ühesõnaga saasta.
Kas Lihula vallavanem ja volikogu esimees on Lihula valla elanikelt loa erihooldekodu ehitamiseks küsinud?
Kutsun kõiki Lihula valla elanikke avaldama umbusaldust, Lihula vallavanema Varje Ojala-Toosile ja tagandada vallavanem ametist.

Arvos
6 aastat tagasi
Reply to  Juhan

Eks ta õigem oleks. Kui juba tegudeks läheb, ei saa unustada ka küngaste-kastepõldu, kes ise paarkümmend aastat tagasi zigulliga Lihula vahel külg ees ringi rallis. Nüüd aga mängib hoolivat vagurakest.

Toivo
6 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Millegipärast ise ta sellest 30 küll seal kinni ei pea.

juhanile
6 aastat tagasi
Reply to  Juhan

miks erihooldekodu ehiamiseks sinult luba küsima peaks? Erivajadustega inimene on ka inimene nagu sinagi! Olge palun sallivamad ja ärge hakake jälle oma rumalust välja näitama.

Vadja
6 aastat tagasi

Lihulas omal neid erilisi küll , nüüd tuuakse veel juurde. Seltsis segasem.

Lihula
6 aastat tagasi

Küll siia tuli KrematoorIum, perearsti keskus ja mida kõike veel. Tegelikult ei tule siia midagi.