Reformierakonnale löödi uks Kadriorgu pauguga kinni

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

presidendivalimiste 2. voor. Langovitš103

Peaminister Taavi Rõivas. PEETER LANGOVITS

Tallinna ülikooli politoloog Tõnis Saarts kirjutas Postimehes ilmunud arvamusloos, et presidendivalimiste kaotajaks on vaid Reformierakond ja oravaparteile löödi uks Kadriorgu pauguga kinni.

Laupäevaste presidendivalimiste läbikukkumise suurimad võitjad on Saartsi hinnangul EKRE ja Keskerakonna süsteemikriitilisem tiib. „Neile on seesugune areng, mis näitab praegusi poliitilisi institutsioone ebausaldusväärsena ja võimueliiti võimetuna, pigem rõõmusõnum,” märkis Saarts. Ennekõike oli laupäeval toimunu Saartsi hinnangul aga kohaliku eliidi protest Tallinna võimumeeste vastu ja erakondliku egotsentrismi ülipiinlik tähetund.

Presidendivalimiste kaotajaks on Saartsi arvates vaid Reformierakond. „Mida kauem praegune poliitiline kriis venib, seda enam saavad kannatada peaminister ja tema erakonna renomee, mis annab teistele erakondadele suurema kauplemisruumi, surumaks presidendiks näiliselt neutraalset, kuid endale palju meelepärasemat kandidaati,” ütles Saarts. „Reformierakonnale löödi laupäeval uks Kadriorgu pauguga kinni, oma kandidaati neil enam presidenditoolile upitada ei võimaldata.”

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
prrrrr.....
7 aastat tagasi

Erakondi ei saa usaldada ühtegi.Kuidas täpselt läheb,eks näis.Mis on selles õiget,millest ma aru ei saa?Isegi reformierakonnas ei ole kõik halb.Kui “saladused”tulevad kõik päevavalgele,siis hakkavad koonduma ühe mütsi alla progressiivsed,sedasi võiks olla.

Volli,+saarlane
7 aastat tagasi

Miks mitte, reformierakond (neid on ju ühe nimetuse all tegelikult kaks – nagu IRLis “kampsunid” ja “pintsakud”) ja tehakse nii kõrge lennuga “sõõrukat”, et Saarts kukub pärast istuli. Urmas Sõõrumaal oli suur ja kasvav turvafirma ESS (G4S jne nimed), mille käes oli üle kolmandiku Eesti “turvaturust”. 1998 aastal pani Riik müüki ligemale kolmandikku turvaturust hoidnud riikliku valvekoondise ja seda tahtis osta ka ESS. See oleks loonud aga olukorra, kus 70% turvaturust oleks ühe mehe käes ja USi suur turvaettevõte koos suure rahaga heideti erastamisagentuuri poolt kõrvale selle põhimõtte pärast. Ei antud valvekoondist ka järgmiselt paremale pakkumise tegijale Rein Kilgi Skorpionile.… Loe rohkem »

Uskmatu+Toomas
7 aastat tagasi

Kulla Volli,erastamisagentuuri tegelased teadsid vägagi hästi kes selle Akropoli taga on,tehti ainult nägusid !

Volli,+saarlane
7 aastat tagasi
Reply to  Uskmatu+Toomas

Muidugi tehti vaid nägusid. Täpselt sama moodi oli Mariina sama “apoliitiline”, kui “apoliitiline” oli hr Nilsson, kes ta valitsusse sokutas.