Lühendatud distantsil peetud Valge Daami purjeregati võitis Meeri

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

valge daami regati pilt

Valge Daami regatt peeti peaegu täielikus tuulevaikuses. Foto: Kertu Kaljuveer

Laupäeval tuulevaikuses alanud ja lühendatud distantsil peetud 27. Valge Daami purjeregati võitis alus Meeri, koosseisus Kertu Kaljuveer, Jüri Raagmaa, Sulev Oolup, Joonas Kiisler ja kapten Tiit Kaljuveer.

Meeril kulus 21 meremiili läbimiseks 7 tundi 8 minutit. Pärast aegade korrigeerimist läks protokolli 7 tundi 24 minutit. Teisena lõpetas Aurora (kpt Pille Kaas), kelle korrigeeritud aeg oli 7 tundi 27 minutit, ja kolmandana Luisa (kpt Henry Viiret) ajaga 7 tundi 30 minutit. Igal alusel on paadi kuju ja purje pindala järgi koefitsient, millega finišiaeg läbi korrutatakse. Meeri koefitsient on 1,061, Auroral 1,064 ja Luisal 1,063.

Kiireim alus Valge Daami purjeregatil oli aga Carina (kpt Argo Vooremaa), kellel kulus raja läbimiseks 6 tundi 40 minutit. Carina oli aga esikolmikusse jõudnud jahtidest suurem, mistõttu oli alusel ka mõõdukirja järgi suurem koefitsient – 1,280. Aegade korrigeerimisel muutus Carina aeg 7 tunniks 41 minutiks, mis andis lõpuks seitsenda koha. Üldse osales regatil kümme alust.

Meeriga sõitnud Kertu Kaljuveer rääkis, et stardi hetkel valitses Haapsalu Eeslahel tuulevaikus, mistõttu viidi start üle Hobulaiu juurde, kus oli veidi rohkem tuult. Tuulevaikus sundis korraldajaid ka distantsi poole jagu lühendama. Kui tavaliselt kulgeb Valge Daami regatt ümber Vormsi saare, siis tänavu sõideti Rukkirahust veidi edasi ja keerati siis ots ringi.

„Ümber Vormsi purjetades oleksime finišeerinud alles öösel,” arvas Kaljuveer. Õnneks tõusus võistluspäeva lõpus tuul ja puhus jahid enne pimedat Haapsalu jahtklubisse tagasi. „Seitse meetrit sekundis oli maksimaalne tuul, mille tuulemõõtja registreeris,” ütles Kaljuveer.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments