Haapsalu maanteejooksu võitis uue rajarekordiga Sergei Tšerepannikov (lisatud galerii)

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 80

20160402_114721

Maanteejooksu 47 paremat. Foto: Kristjan Kosk

Läänemaalt pärit Sergei Tšerepannikov võitis Haapsalu kümne kilomeetri maanteejooksu.

Tšerepannikov jäi jooksuga rahule, sest eesmärk sai täidetud.

„Tulin Haapsallu võitma,” teatas ta.

Lisaks võidule parandas Tšerepannikov rajarekordit. Uus rajarekord on 31,49. Eelmine rekord kuulus samuti Tšerepannikovi nimele ja oli 32,12.

Tšerepannikov ütles, et võidust rohkem üllatas teda jooksu aeg.

„Olin pikalt vigastatud ega osanud oma võimeid hinnata,” nentis jooksja.

Aeg alla 32 minuti oli temale tõeline üllatus, kuna ise lootis ta joosta 33 minutiga.

Tšerepannikovi tänavuse hooaja põhieesmärk on võita 1. mail peetav ümber Viljandi järve jooks.

„Korduvalt olen olnud teine, nüüd tuleb võita, maksku mis maksab,” ütles Tšerepannikov.

Teisena lõpetas Heinar Vaine ja kolmandana Argo Jõesoo, kelle ajad olid vastavalt 31,59 ja 32,15. Mehed kinnitasid kui ühest suust, et heale ajale aitas kaasa päikesepaisteline ja soe kevadilm.

Taebla lähedalt pärit Jõesoo rääkis, et tema eesmärk oli teha kiire jooks, et jalad järgmise nädala maratoniks n-ö lahti saada.

Jõesoo stardib järgmisel pühapäeval Saksamaal Hannoveri maratonil.

„Olümpianorm 2.19 jääb vist kättesaamatuks, kuid senist isiklikku rekordit loodan kõvasti parandada,” ütles Jõesoo.

Tema maratoni tippmark on 2.32.

13. koha ja ajaga 35,40 lõpetanud Lauri Luik ootas paremat jooksuvormi. Luik lootis joosta alla 33 minuti.

„Eks neid jookse tuleb veel, kus 33 minuti piiri rünnata,” sõnas ta.

Esimestel kilomeetritel oli Luik eesmärgiks seatud aja graafikus, kuid siis tempo rauges. Luik põhjendas seda kiire elutempo ja väsimusega.

„Poeg nõuab ka tähelepanu,” lisas ta.

Lauri Luige vend Margus Luik läbis distansi ajaga 37,08 ja sai 23. koha.

Margus Luigest üks koht tagapool lõpetas kiireim naine Mari Boikov, kelle aeg oli 38,07.

Jooksu peakorraldaja Endel Susi tundis rõõmu, et osavõtjate arv ja tase on iga aastaga tõusnud.

„Mullu jooksis 108, tänavu 125 jooksjat,” ütles Susi.

Küll aga valmistas Susile muret Läänemaa noorte vähene huvi jooksu vastu.

„Noori osalejaid jääb iga aastaga aina vähemaks,” kurtis Susi. 

Fotod: Arvo Tarmula

maanteejooks (1) maanteejooks (2) maanteejooks (3) maanteejooks (4) maanteejooks (5) maanteejooks (6) maanteejooks (7) maanteejooks (8) maanteejooks (9) maanteejooks (10) maanteejooks (11) maanteejooks (12) maanteejooks (13) maanteejooks (14) maanteejooks (15) maanteejooks (16) maanteejooks (17) maanteejooks (18) maanteejooks (19) maanteejooks (20) maanteejooks (21) maanteejooks (22) maanteejooks (23) maanteejooks (24) maanteejooks (25) maanteejooks (26) maanteejooks (27) maanteejooks (28) maanteejooks (29) maanteejooks (30) maanteejooks (31) maanteejooks (32) maanteejooks (33) maanteejooks (34) maanteejooks (35) maanteejooks (36) maanteejooks (37) maanteejooks (38) maanteejooks (39) maanteejooks (40) maanteejooks (41) maanteejooks (42) maanteejooks (43) maanteejooks (44) maanteejooks (45) maanteejooks (46) maanteejooks (47) maanteejooks (48) maanteejooks (49) maanteejooks (50) maanteejooks (51) maanteejooks (52) maanteejooks (53) maanteejooks (54) maanteejooks (55) maanteejooks (56) maanteejooks (57) maanteejooks (58) maanteejooks (59) maanteejooks (60) maanteejooks (61) maanteejooks (62) maanteejooks (63) maanteejooks (64) maanteejooks (65) maanteejooks (66) maanteejooks (67) maanteejooks (68) maanteejooks (69) maanteejooks (70) maanteejooks (71) maanteejooks (72) maanteejooks (73) maanteejooks (74) maanteejooks (75) maanteejooks (76) maanteejooks (77) maanteejooks (78) maanteejooks (79)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Harrastaja
8 aastat tagasi

Kaob rahvajookus mõte ära, pange tegijate jooks nimeks! Ja tõsi ta on, et jooksjatele tuleks enne jooks selgeks teha, et jookske ühes tee servas, seal, kus õige pool on, mitte nii, et 3-kesi laiali mõlema pool serva, päris keeruline oli tõesti neist mööduda, lausa ohtlik.

kunn
8 aastat tagasi

Niipalju mõttetuid ühesuguseid pilte. Luik igal kolmandal pildil.

fga
8 aastat tagasi

huvitav fotokajastus. 12nda koha meest rohkem kaadrisse võetud kui võitjaid kokku, milleks?

To autojuht
8 aastat tagasi

Järgmine kord aja kossid jalga ja rajale 🙂 mis sa ikke niisama virised

autojuht
8 aastat tagasi

Need vestides mehed, kes olid mõeldud, ma eeldan, liiklust aitama, pigem hajutasid tähelepanu, vehkides “mine mine autoga” kuigi tuli just jooksja.
Kas tõesti on vaja Lihula mnt-l joosta kolmekesi kõrvuti asfaldil, kui kõrval lai kruusariba? Trummist linna piirini tundus see lõpuks juba naljakas, kuidas autod peavad just kui slaalomi sõitma, kunas kas tuleb auto vastu või siis jooksjad kõrvuti.

Endel Susi rahvuskategooria koht.
8 aastat tagasi

Õigus! Vastavalt võistlusmäärustele alates 10st km, kui see on vajalik ilma tõttu, võiks esimene joogipunkt olla viiendal kilomeetril. Ei usu, et selleks on 7 kraadi, ilmselt peetakse silmas üle 20 kraadist sooja. Teine küsimus on kust leida lisavahendeid selle joogipunkti rajamiseks. Seekord oli joomine finišis, mille jaoks andis joogi tasuta Saku Õlletehas (teistega läbirääkimised ebaõnnestusid). Arvan, et selle väikese stardiraha eest tegime maksimumi. Kuid kõigil on tulevikus võimalik ise jookse korraldada.

Raimond
8 aastat tagasi

Oli tõesti vahva jooks ja imeilus ilm. Finisi koridorides oli aga kuulda nurinat et üks joogipunkt oleks võinud ikka rajal olla. Usun et esimese otsa meestele see niiväga oluline ei ole ja ka ise ei vaja 10km distantsil eriti juua aga harrastajatele ja pühapäeva jooksjatele oleks see kindlasti abiks! Ja eriti sellise sooja ilmaga nagu täna! Järgmiseks aastaks korraldajatele arutamiseks ! Muidu oli ju kõik vahva!

Jaan
8 aastat tagasi
Reply to  Raimond

Eesti keel, eesti keel! Saad aru?