Lihulas toimub Lõuna-Läänemaa neljas ettevõtluspäev

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Piiridest Välja

Lõuna-Läänemaa neljas ettevõtluspäev kannab pealkirja “Piiridest välja…”.

"18. märtsil aset leidva inspiratsioonipäeva toimumiskohaks on Põhjala Tehno ülevaatuspunkt – piiridest väljas, kas pole? Ikka selleks, et meid ühiselt mõtlema ja tegutsema panna," kirjutab Lihula Teataja.

“Võtsime paar päeva järelemõtlemisaega, kuid kuna idee tundus põnev, otsustasime, et miks ka mitte, teeme ära,” ütles teistmoodi asukohavalikut toetanud OÜ Põhjala Tehno juhatuse liige Aivar Lämmergas.

Tavapärasest erinevalt

“Selleks, et midagi edendada ja arendada, on vaja mõelda tavapärasest erinevalt ning igas mõttes väljapoole piire,” põhjendas Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos seesugust koha- ja teemavalikut. “Tegemist on ettevõtjatele ja ettevõtlusest huvitatud inimestele mõeldud inspiratsioonipäevaga, kus arutleme, kes paneb meie piirid ning kas tegelikult neid piire üldsegi on,” kirjeldas Ojala-Toos.

Seekordne ettevõtluspäev on teistsugune ja eristuv mitmes mõttes. Seda alates sellest, et tehnoülevaatuspunkt disainitakse seminarisaaliks, lõpetades esinejate ning teemavalikuga. Osalemiseks on kindlasti vajalik eelregistreerimine hiljemalt 14. märtsiks.

Alati leidub mingi lahendus

Päeva aitab modereerida ning peaesineja rolli kannab Ott Pärna – ettevõtja, spordiaktivist ning doktorikraadiga majandusekspert, kes juhib tulevikuseire ja arendusettevõtet ESTCORP, veab Kuku raadio majandussaadet BUUM ning ehitab rahvusvahelist spordielustiili ettevõtet SCULT.

Ott on ühtlasi ka mitmete ühiskondlike algatuste eestvedaja, endine Eesti Arengufondi ja investeerimisfirma SmartCap juhatuse esimees ning Tallinna Teaduspargi TEHNOPOL käivitaja. Oti ettekande esimene pool keskendub maailma arengutrendidele, tuleviku tööle ja tulevikutöö oskustele. Teises pooles toob Ott välja kümme konkreetset näidet, kuidas ettevõtted ja ettevõtjad on kastist väljas mõeldes lahedaid ning edukaid ettevõtteid püsti pannud – seda sõltumata nende asukohast, vanusest vms.

“Ma olen ise pigem ‘jah mees’ ja radikaalne selles mõttes, et kui midagi on võimalik teha, siis tuleb see ka ära teha. Ja kui midagi ei ole võimalik teha, siis leidub alati mingi lahendus, kuidas see siiski ära teha,” sõnas Ott Pärna. “Seepärast usun ma ka Lihula võimalustesse ennast parun Munchausen’ina oma piiridest välja tõsta, suuremaks mõelda ja nähtavamaks teha,” kinnitas Ott Pärna, kelle seni esimene ja viimane kokkupuude Lihulaga oli seoses vabakonnaga. Nimelt toimus Lihula mõisas hiljuti üle-eestiline kahepäevane vabatahtlike võrgustiku koolitus, kus Ott esindas spordivabatahtlike liikumist.

Ootuspäratult ja teise nurga alt

Oma kogemuslugude ja näpunäidetega astuvad üles Lõuna-Läänemaa omad tegijad Janek Vipre, Olev Mihkelmaa, Marika Mann ja Aimar Roomets, keda täiendavad üllatuskülalised. Kõnealused ettevõtjad räägivad oma tegemistest ning mõtetest teise nurga alt, kui seda ehk esmapilgul eeldada võiks.

LAKi ja Virtsu Arenguseltsi poolt neli aastat tagasi algatatud sündmuse eesmärgiks on ühendada kohalikke ettevõtjaid ning jagada infot ja kogemusi.

Loe pikemalt Lihula Teatajast!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments