Heikki Sool osales Luksemburgis lauatennise seminaril

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

DSC_0375Fotol: Heikki Sool (Haapsalu treener), Zhang Yining (4-kordne olümpiavõitja ja 10-kordne  maailmameister, 2008 OM andis sportlasvande), Li Xiaodong (Hiina rahvuskoondise treener), Svea Onno (Tartu treener). Foto: erakogu

7.-10.detsembrini olid Luksemburgi rahvuslikus spordi instituudis seminaril Svea Onno ja Heikki Sool. Lektoriks oli Li Xiaodong, kes on olnud 12 aastat Pekingi koondise treener, 25 aastat Hiina rahvuskoondise juures mitmesugustes ametites, Hiina lauatennise assotsiatsiooni treener, Shanghai spordiakadeemia professor. Suur on tema osa ka selliste olümpiavõitjate ja maailmameistrite arenemisel nagu Teng Yi, Wang Tao, Yan Sen, Wang Liqin, Wang Nan ja Li Yu.

Seminari avamisel tervitasid meid Luksemburgi lauatennise assotsiatsiooni president ja Shanghai lauatennisekeskuse prisedent Shi Zhihao (ITTF ja CTTA viitsepresident). Eksootilisemad osavõtjaid olid Lõuna-Aafrikast, Puertorikost, Singapurist, Kanadast ja Jaapanist. Loengu teemadeks olid lauatennise arengu viis etappi ja Hiina lauatennise areng. Põhiteemaks oli lauatennise mängutehnika ja selle suundumused ja edasi arendamine. 

Hiina teadlased on pikalt uurinud, miks eurooplased on aeglased kui hiinalsed. Nad on jõudnud järeldusele, et hiinlased löövad tõusvat palli, eurooplased aga langevat palli. Palju räägiti ka noorte distsipliinist, mis hiinlastel on paigas, kuid eurooplastel pea olematu. Püüan lähitulevikus materjalid avaldada ka Eesti keeles. Meeldivaks üllatuseks oli see, et ITTF toetas iga riigi kahe treeneri osalemist, tasudes majutuse ja toitlustuse eest. Kokkuvõttes oli väga kasulik ja arendav seminar, mis tekitas palju uusi mõtteid.

 

Heikki Sool

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments