Toasooja hind püsib sel talvel Läänemaal stabiilne

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

IMG_5985Taebla katlamaja. Foto: Arhiiv

Läänemaa soojamüüjad ei kavatse lähiajal toasooja hinda tõsta. Haapsalu linna soojaga varustava Eraküte ASi Haapsalu osakonnajuhataja Rein Paju kinnitas, et kütte hind Haapsalus on 44,29 eurot megavatt-tunni eest, edasine sõltub osaliselt naftatoodete maailmaturu hindadest, kuid põhikütusena kasutatakse hakkpuitu. 

"Praegu me hinnatõusu ei prognoosi," ütles ta.

OÜ Lihula Soojuse juhatuse esimehe Tõnu Teesaare sõnul pole Lihulas soojahind praegusest kõrgemale kerkinud 2008. aastast, mil kehtestati Lihula vallavolikogu määrusega soojusenergia müügihinna piiriks 57,71 eurot megavatt-tunni eest. Selle hinnaga müüakse toasooja ka praegu.
Me renoveerisime katlamaja 2008. aastal, et mitte hinnatõusuga kaasa minna,” rääkis Teesaare. Piirhinna kehtestamiseks tehti tasuvusuuring ja siiani pole Teesaare sõnul olnud vajadust sellest üle minna. Teesaare kinnitas, et lähimal paaril aastal seda ka ei teki.

Palivere, Taebla ja Linnamäe soojamüüki korraldab sellest aastast AS Lääne-Nigula Varahaldus. Ettevõtte juhataja Jaanus Sahk ütles, et hinnatõuse kavas ei ole. „Linnamäel valmis hiljuti uus katlamaja ja me saame praeguse hinnaga hakkama. Palivere ja Taebla soojatootja on Tootsi Turvas, meie müüme seda sooja edasi elanikele. Kuna Tootsi Turvas ei ole konkurentsiametilt hinnatõusu taotlenud, siis sel ja järgmisel aastal me hinnatõusu ei plaani,” ütles Sahk.

Uuemõisa elanikke toasoojaga varustava Uuemõisa Teenused ASi juhataja Olev Horm rääkis, et sooja hind on neil muutumatu püsinud 2008. aastast. Sooja toodetakse tükkturbast ja hakkpuidust. „Kulude kokkuhoid, head lepingud kütuse ostmiseks, õigesse kohta tehtud ja läbimõeldud investeeringud,” nimetas Horm sambaid, millel on soojahind aastaid muutumatu püsinud.

Ka Noarootsit hinnatõus toasooja eest lähiajal ei ähvarda. „Raudselt! Ei mingit probleemi!” teatas Noarootsi Soojuse juhataja Vladimir Belovas kinnitades, et praegune hind püsib sel ja järgmisel aastal.

Toasoe läänemaalastele (€/MWh, hindadele lisandub käibemaks) 

Eraküte 44,29
Uuemõisa Teenus AS 46,16
Lääne-Nigula Varahaldus
Palivere 65,32
Linnamäe 61,36
Taebla 56,00
Lihula Soojus 57,71
Noarootsi Soojus 47,99

Allikas: ettevõtted

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ka palievere elanik
8 aastat tagasi

Kui mina paliverre kolisin siis ma juba arvestasin sellega, et siin on rikkad inimesed ja toasooja üle kurtjaid ei ole. Tundub, et olen jälle eksinud. Kuhu küll kolida, kus elavad rikkad ja ilusad?

paliverelane
8 aastat tagasi

Vihale ajab see , et Palivere elanikke peetakse ilmselt maakonna rikkaimateks inimesteks, sest siin võetakse kütte eest kõige rohkem raha ! Mwh eest peame meie koos km-ga maksma 78.38 € . Kuhu see kõlbab`?