Valitsus nimetab Neeme Suure homme Lääne maavanemaks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri, arhiivNeeme Suur. Foto: Urmas Lauri, ARHIIV

Homsel valitsuse istungil nimetatakse Neeme Suur Lääne maavanemaks alates 11. septembrist 2015 kuni 10. septembrini 2020, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. 

Sotsiaaldemokraatliku erakonna liige Neeme Suur jäi kevadel riigikogust välja. Võimalus minna Hannes Hanso asemel riigikokku tekkis Neeme Suurel 5. septembri õhtul pärast erakonna juhatuse otsust vahetada välja kolm erakonna ministrit.

Läänemaa Omavalitsuste Liidu üldkoosolek toetas Neeme Suure kandidatuuri. 

Neeme Suure asemel saab parlamenti hiidlane Kalev Kotkas.

Neeme Suur on aastatel 1993–1996 olnud Risti vallavolikogu liige, 1996–2002 Risti vallavanem, 2002–2008 Risti vallavolikogu esimees. Aastatel 2002–2003 töötas Suur Eesti Regionaalse ja Kohaliku Arengu Sihtasutuses arendusjuhina, 2003–2008 SA Läänemaa Arenduskeskus juhatajana, aastatel 2008–2011 Lääne maavanemana. Aastatel 2011–2015 oli Suur riigikogu liige. 2015. aastal, pärast kevadisi riigikogu valimisi ja riigikokku mitte pääsemist asus Suur tööle OÜ KOV Consult juhatajana.

* * *

Neeme Suur, miks otsustasite mitte vastu võtta riigikogu asendusliikme kohta, vaid tulla Lääne maavanemaks?

"Sest leian, et maakonnas on praegu hästi palju väljakutseid mille lahendamisele saaksin kaasa aidata. Ja maakond on ikka hingelähedane. Mitte et ma ei näeks oma rolli riigikogus, kuid maavanemana näen end rohkem.

Asendusliikme roll on ju selline, et kui võimalus tekib, saab ta minna riigikokku; kui võimalus kaob, läheb ta jälle ära."

 

Mis saab praegusest tööst OÜ KOV Consult juhatajana?

"Seadus on selline, et juhul, kui maavanem on eraettevõttes, kirjutab maavanem riigihaldusministrile kirja, kus selgitab olukorda. Ja edasine on riigihaldusministri otsus. Kas minister ütleb, et ei tohi ettevõtet pidada või piisab, et taandun juhatusest – ei oska praegu öelda.

Kohalike omavalitsuste nõustamisega tegelev OÜ KOV Consult on värske osaühing, millel polnud ühtegi kehtivat lepingut – selles mõttes pole see suur probleem."

 

Homme nimetatakse Teid ametisse, ülehomme on esimene tööpäev maavanemana?

"Tegelikult on praegu nii, et mu esimene tööpäev möödub Tallinnas haldusreformi ekspertgrupis."

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Naxik
8 aastat tagasi

Edu ja meelekindlust oma rahva eest seismisel! Relvavend KL-st.

Suur
8 aastat tagasi

VIGA

võta üks ja viska teist
8 aastat tagasi

Eelmine kord jäi selle mehe mõttevälgatuse laeks läänemaa värv. Riigikokku minnes suutis ta välja mõelda pedeseaduse. Lubati tegeleda läänemaa raud teega aga tegeletakse pagulaste küsimuse lahendamisega. Mulle tundub et sellest mehest on rohkem kahju kui kasu. Lubadused on nagu Lõõta-innari lõõts. Enda meeskonnad on ta alati suutnud mehitada vaid endast rumalamate inimestega ja maavalitsuses raha nagu nii et ole et kaadrivahetust tekitada. Nii et sama rong sõidab ikka edasi. Ja s…a mängu juures tehakse head nägu edasi. Igal juhul on ta mõistlikum mees kui lõõtsa-innar või nebukat.

sorts
8 aastat tagasi

kuhugi suursoo keskpaika võiks teha n.suure juhitava pagulaste asupaiga.ega too rohkem maksaks kui läänemaa värav…

väljakutse
8 aastat tagasi

teha uus maakond- pagulamaa

Kuglimugli
8 aastat tagasi

Ära minu eest esine, mina kama ei söö ! 🙂 Aga – emamesilasi maavalitsuses muidugi on.

Uskmatu+Toomas.
8 aastat tagasi

Tavakodaniku jaoks on kama kaks kes maavanema kohta täidab -Mäesalu,Suur või Kükametsa Kolja !!