Swedpanga vabatahtlikud aitasid sotsiaalmaja

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Augusti lõpus läksid Swedbanki Haapsalu kontori töötajad appi Haapsalu sotsiaalmajja ja remontisid seal ema-lapse toa.

Kolmel õhtul käisid Swedbanki töötajad pärast tööd sotsiaalmajas, kus hiliste õhtutundideni puhastasid, parandasid ja värvisid ema-lapse tuba, kohendasid mööblit. Kõige lõpuks kaunistati toas elava noore ema soovil seinad ka lepatriinupiltidega.

Sotsiaalmaja direktori Serli Küünarpuu sõnul tulid pöördusid pangatöötajad ise abipakkumisega sotsiaalmaja poole.  

Swedbanki Haapsalu kontori juhi Katrin Meriloo sõnul sai alguse sellest kui panga uus juhatuse esimees Robert Kitt kutsus kõiki meeskondi oma kogukonna heaks midagi tegema. Eesmärk oli, et pangatöötajad panustaks eelkõige oma aja ja tegvuse, mitte niivõrd rahaga.

Haapsalus jõudsid pankurid võimalusi uurides otsaga sotsiaalmajja. „Meil on väga palju teha, aga pakkusin välja ema-lapse toa, kus üks noor ema parasjagu elas,” rääkis Küünarpuu.

Meriloo ütles, et kuna eelarve oli napp, siis arutati, kas sellist projekti suudetakse ikka ellu viia, kuid terve kontor aitas asja õnnestumisele kaasa. „Inimesed olid hästi tublid. Kes tõi kodust pahtlit, kes värvi, kes liiste, kes kaltusvaiba,” kirjeldas Meriloo. Ta lisas, et hästi inspieeriv oli näha, kuidas inimesed asjaga kaasa tulid.

„See oli Swedbanki poolt väga ilus algatus ja üllatus,” ütles Serli Küünarpuu. Tema sõnul pakutakse sotsiaalmajale tegevusabi väga harva, rohkem tullakse pakkuma asju. Sotsiaalmaja direktor selgitas, et asjadest riideabi nad üldjuhul vastu ei võta, sest riideid pole kusagil hoida, kuid näiteks mööblit ja majapidamiskraami läheb turvakodus ikka vaja.

Swedpanki vabatahtlikud Swedpanki vabatahtlikud2 Swedpanki vabatahtlikud3

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
8 aastat tagasi

Milleks selline pakasuuha? Tehke vaikselt, ilma kellamata, siis teid usutakse!

Pikker
8 aastat tagasi

Panen nüüd vähe lühema versiooni vast ,siis ei kustutata ära!
HOMSES EKSPRESSIS: Välispangad viivad Eestist välja üle miljardi euro aastas (51)
Kui palju saaks selle raha eest kõike teha!