Valged Daamid koovad reede öösel valget pitsi

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Pitsikeskuse näitus (18)

Pitsikudumine. Foto: Arhiiv

Reede õhtul kell kümme alustavad Haapsalu pitsikeskuse Valged Daamid öökudumist, mis lõpeb siis, kui jaks raugeb või isu täis saab.

„Kuduma peab eelistatult valget pitsi, aga kindlasti kootakse ka midagi muud – me ei pane kätt ette,” ütles Haapsalu pitsikeskuse juhataja Mirje Sims. Märksõnaks on Simsi sõnul valge riietus, eriti just valged kleidid nagu meie linna Valgetele Daamidele kohane.

„Kindlasti pole me kvantiteedi peal väljas, pigem hea seltskond, head mõtted ja midagi Haapsalule väga omast, kuduvad naised – see on meie eesmärk linnakülalistele elamust pakkuda,” ütles Sims.

Öökudumine on pitsikeskuse nobenäppudele lihtsalt üks teistmoodi kokkusaamine ja toimub päris esimest korda. „Koome mõnuga ja täpselt nii kaua ja nii palju, kui tuju on, osalema on oodatud kõik soovijad,” kutsus Sims.

Pitsikeskuse uksed on avatud ja selle muuseumi külastus on sel ööl piletita. Kell 22 tuleb kohapeale musitseerima Elen Gill. Pühapäeval on Mihkli pargis Haapslu IV pitsipäev. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments