Rõdult alla kukkunud laps on paranemas

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kaisukarud

 

Kolmapäeval viidi Haapsalus rõdult alla kukkunud kaheaastane laps intensiivravipalatist üle tavapalatisse, annab ta ema sotsiaalmeedia vahendusel teada. Tüdruk on teinud juba ka esimesed sammud pärast õnnetust. Laps sööb, mängib, naerab ja jutustab, kirjutab Postimees.

PERH–i pressiesindaja Inga Lille sõnul viibib laps jätkuvalt haiglas. 

Lapse ema on algatanud koostöös Tallinna lastehaigla toetusfondiga korjanduse, millega kogutakse raha haigla intesiivraviosakonna palatitesse uute ja mugavate toolide ostmiseks.

Seal on jätkuvalt palju murest murtud ja kurbusest muserdatud vanemaid, kes oleksid siiralt õnnelikud, kui saaksid mõne hetke puhata veidi mugavamatel toolidel, sest me kõik oleme inimesed ja vajame ka puhkust, kasvõi kümneminutilist, et jaksaks lapse jaoks jälle tugev olla. Seal on ka neid vanemaid, kelle silmaterad veedavad selles osakonnas pikki-pikki kuid ja mõni isegi rohkem kui aasta, aitame üheskoos nende sealviibimise natukene mugavamaks muuta. Iial ei tea, millal teil endal võib seda tooli seal vaja minna ning uskuge mind, siis tunnete te sellest suuremat rõõmu kui hetkel arvatagi oskate, magamata ööd ja pisaraid täis päevad kurnavad ning igat hetke, mil laps magab, saab siis ema kasutada ka ise hetkeliseks puhkuseks ja teha seda oma lapse kõrvalt lahkumata, teatas lapse ema sotsiaalmeedia vahendusel.

„Annetada võib mistahes summa – viimnegi euro, mis eesmärgi täitmiseks laekub, on tänuväärne ja juba ainuüksi heategu ja mõte selle taga loeb rohkem, kui annetatud summa suurus,“ lisas ema.

Annetuseks vajalikud rekvisiidid:

SA Tallinna Lastehaigla Toetusfond

Swedbank EE142200221001137609

SEB EE481010220026847017

Nordea EE921700017000265265

Danske EE883300333306720007

Selgitus: “Toolid intensiivi”