Laupäeval tuleb Haapsalu vanalinnas väravamüügi päev

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

IMG_6488Vana Haapsalu seltsi liige Merike Laur on üks, kes oma Saue tänava kodu õue värvad laupäeval avab. Foto Arvo Tarmula

Vana Haapsalu selts korraldab laupäeval Haapsalus lahtiste väravate pärastlõuna, mis tähendab, et majarahvas paneb müüki üleliigseks muutunud asjad.

„Taaskasutus on praegu au sees. Olen ise saanud mitmeid põnevaid leide sellesarnastelt üritustelt,“ ütles seltsi liige Merike Laur. Tema sõnul ongi ürituse peamine eesmärk saada lahti üleliigsetest asjadest.

Väravamüük on kavandatud meelega sellele nädalavahetusele, sest siis ei ole Haapsalus teisi suuremaid üritusi ja ehk pälvib lahtiste väravate päev linnarahvalt rohkem tähelepanu. „Inimestel on siis rohkem aega vanalinnas ringi käia. Kõik osalevad majad asuvad küllaltki lähestikku,“ sõnas Laur.

Praeguse on väravamüügil lubanud osaleda kümme majaomanikku. Peale Epp-Maria galerii on laupäeval väravad avavad majad kõik kellegi kodud. „Loodame, et esimest üritust saadab edu. Tulevikus, võib-olla juba augustis, tahaksime midagi selletaolist veel korraldada,“ sõnas Laur.

Avatud maju saab laupäeval külastada kell 12-16.

Väravamüügi idee pärineb ühelt seltsiliikmelt, kes on maailmas palju reisinud ja elanud, lisas Laur. Näiteks on Ameerikas selletaolised ettevõtmised palju levinumad kui Eestis.

Laupäeval avatud majad
Posti 31

Karja 22

Kalda 2

Mängu 5

Saue 5

Saue 10

Suur-Lossi 2

Lai 1

Lembitu 4

Väike-Liiva 14

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karla
8 aastat tagasi

Punased laternad on kus?
aitaks nälga kõngeval Haapsalul oma pereemadel lapsi toita…

järgmisena
8 aastat tagasi

tagaukse päev