Tänavune joogafestival taotleb tasakaalu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Merit Raju2_foto_Virge ViertekMerit Raju. Foto: Virge Viertek

Täna kell 12 juhib gongi- ja kristalliteraapiaga tegelev Almer Jansu rütmide, sammude ja häältega sisse joogafestivali Haapsalu linnuses.

Tänavu on festivali teema tasakaal. Peaesineja on tervendaja ja kogenud joogi dr Omanand Guruji Indiast, kes esindab klassikalise jooga suunda.

Proovida saab 12 stiili joogat, kuulata loenguid ja osaleda töötubades. Programmis on üle 40 kavapunkti, samuti lasteprogramm ja mitmekülgse valikuga tervisekaupade bazaar linnuses. Bazaarile pääseb tasuta sisse iga huviline.

„Bazaaril on mõnus muusika ja palju lahedaid inimesi, kellega leiab ühise keele äsjaostetud joogatarbe või pilli proovimisel teetassi taga. Kõik, mis käib ühe ehtsa bazaari juurde. Sealt leiab ka õige tundega tehtud käsitööd ja joogatarbeid: matid ja matikotid, meditatsioonipadjad, idamaise muinasjutu Aladdini-püksid, plaadid, viirukid ja joogariided,” selgitas joogafestivali meediajuht Monika Kuzmina.

Bazaarilt saab ka kohalikke lõhnaküünlaid, seepi, looduskosmeetikat, joogateed jms.

Tänavu on joogafestivalile lisandunud vabalava piiskopilinnuses, selle programm on tasuta. Laupäeval  kell 17 saab seal kuulata Aivar Täpsi kontsertmeditatsiooni kristallkaussidel ja kell 18 tuleb lavale Crystal Ra Laksmi suhtejoogaga.

Pühapäeval kell 11 saab vabalaval osa võtta häälejoogast, järgneb mantra õpituba. Mantrad on pühadel tekstidel põhinevad laulud, mis aitavad keskenduda või saavutada meditatiivset seisundit. Neid võib võrrelda loitsimise või regilauluga, sest nad põhinevad suuresti kordamisel.

Laupäeva õhtul esineb taevalaval ehk põhilaval kooslaulmise mantra- ja vägilaulude koosseis Tane Mahuta (Eesti). Kooslaulmise bänd laulab korra ette ja siis laulavad kuulajad kaasa, kuni kõik on laulmisest haaratud.

Kahepäevapiletiga festivalikülalised ööbivad telkidega linnuses, mis annab neile võimaluse alustada pühapäeva kundalini joogaga hommikul kell kuus. Festivalil esinejad kasutavad kodumajutust ja telke.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karla
8 aastat tagasi

Joogavestival on ületanud oma mõõtmed ja pool linna kapitaalselt juua täis..kaasaarvatud Kübe oma õudse kambaga ja mina FIEna…

Karla
8 aastat tagasi

üldiselt ma ise suunaks sellised piletiostjad ravile ja kui ühiskonna ja nakkusohtlikud-siis sundkorras mis on meite riigis täiesti lubatud seaduse järele…

Karla
8 aastat tagasi

LOLLIKESTELT ju tulebki raha ära võtta…

hm
8 aastat tagasi

kas vastab tõele,et kahe päeva pilet oli 65euri ja siis õpitoad pidid soovijad eraldi maksma ?

Karla
8 aastat tagasi

Kübe liikus kodu poole lausa roomates Joogifestivalilt…-mis tasakaalust siinkohal üldse rääkida saab??+
Kübe on ju kõige suurem JOOGIõpetaja Läänemaal ja vana koolkonna esindaja..

karlale
8 aastat tagasi
Reply to  Karla

Kõikumine on tasakaalutus.Aga roomamine on ka tasakaalus olemise üks vorm .
Eks alguses ongi kaalukausid erinevatel kõrgustel. Inimene hakkab otsima nende kausside vahel… noh, et nad oleksid samal tasemel. Siis saabub rahu, vaikus ja selgus. Tasakaal ongi vaikus… selgus… ja rahu.
Hinnangutest vaba olemise vorm.-vaimse ja füüsilise tasakaal, kus inimene on täielikus rahus ja tunneb ennast hästi. See on rahulik keskkond.

Eks ta homme seletab sulle.

tasakaal
8 aastat tagasi
Reply to  karlale

tekkib siis Tallinna vanglas, kus inimene on täielikus rahus ja tunneb ennast hästi

Karla
8 aastat tagasi

eks igaüks läheb lolliks omamoodi..on skiofreenia…on jooga… on luulud…

pook
8 aastat tagasi

Laupäeval kella 5 paiku läheb kõvaks vihmaks ja see kestab õhtu 9-ni välja.
Võtame poistega mõned õllekastid ühes ja lähme värava taha joogitama ja vaatama neid rahuldamata keskjaelisi naisi paduvihmas joogatamas.
Äkki õnestub veel otsa märjaks teha.

tasakaal
8 aastat tagasi
Reply to  pook

Ärge valvsust kaotage – taganeda pole kuhugi-seljataga on politseijaoskond.

Üldine muster
8 aastat tagasi

Üldine muster on see et kari keskeas rahuldamata naisi saavad kokku ja üritavad läbi jooga jõud igavese nooruse saladusteni. Kuulavad selle jaoks välisma onude tarku nõuandeid. Et see paremini kinnistuks viiakse läbi ühisriitusi nagu kirikule kohane. Selleks viiaksegi riitus läbi kohaliku peakiriku õuel.

naised on hullud
8 aastat tagasi
Reply to  Üldine muster

Arvad, et nii ongi. Aga siis peaks äkki mehed käsu korras sinna õppima saatma, et nad saaksid teada, mida need hullud naised tahavad.

mõistus
8 aastat tagasi

tule koju

hingele
8 aastat tagasi
Reply to  mõistus

Ära sa ütle ühti nii – kõik hädad saavadki alguse mõistusest. Häda kui teda on ja häda kui teda pole.