Juhtkiri: Reformierakonna kord

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne Elu: kus suitsu seal tuld Kuigi umbusaldusavaldus Haapsalu linnapea Urmas Suklese vastu kukkus läbi, pole selle esitamise põhjused kuhugi kadunud. Kelle arvutist klikiti loomavaenulikuma teo hääletusel tuhat korda, et Haapsalut kõige piinlikumast päästa? Kas linnavalitsuse liikmed olid teadlikud, et seda tehti kohalikule omavalitsusele kuuluvast arvutist töö ajal? Kas Haapsalu linnavalitsus peab sellist käitumist õigeks? Millal algatab linnavalitsus sisejuurdluse, et süüdlane päevavalgele tuua?

Need on vaid mõned küsimused, millele peaks Haapsalu linnapea vastama. Aga ta ei tee seda, ta ei tahagi teha. Nii nagu ütlesid umbusaldajad: ta ei talu kriitikat. Linnapea meelest on see kõik sihilik laimukampaania. Jääb küll selgusetuks, kes selle kampaania korraldas ja mis eesmärgiga. Pigem on see väide näide sellest, et probleeme ei tunnistata ja selle asemel otsitakse tühje vabandusi.

Nagu öeldud, kukkus umbusaldus läbi, aga selle põhjused on endiselt alles. Viis sotside ja IRLi poliitikut on küll volikogu vähemus, aga siiski nii palju, et neist lõputult mööda vaadata ei ole võimalik. Väikeses kohas tuleb leida lahendus, mis kõiki poliitilisi jõude rahuldaks. Haapsalu volikogu jõujooned on sellised, et Reformierakonnata valitseda ei ole võimalik. Valijad on Reformierakonda usaldanud. Nüüd on Reformierakonna kord leida Haapsalu etteotsa inimene, kes mõistab avaliku võimu vastutust valijate ees. Et Haapsalu maine rikkumine avalikkuse silmis ükskord lõpeks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
trollidele
9 aastat tagasi

Küll on palju vaenulikke kommenteerijaid, kes üritavad ka minu eest linnale uut juhti määrata. Järgmistel valimistel seadke enda kandidatuur üles ja eks siis ole näha. Haapsalus on hea elada ja tööd teha, kui te oma elu ise olete keeruliseks elanud, siis selles linnaisasid süüdistada on ikka väga palju. külaseltsi hääletus ei ole Vabariigi Valimiskomisjoni poolt korraldatud valimised, mille tulemustega manipuleerimine oleks kriminaalne.

No
9 aastat tagasi
Reply to  trollidele

õnneks ka üks mõistlik jutt siin.

.
9 aastat tagasi

Aga Karilaid määrab linnavalitsusele tubli töö eest preemia! Vot sellised tolad oleme etteotsa valinud.

Mull,mull..
9 aastat tagasi

Niikaua kui Sukles väidab, et Haapsalu vastu on algatatud pikaajaline laimukampaania ja ise midagi oma sõnade tõestuseks ette ei võta, siis mina nimetaks neid tühipaljaid sõnu MÖLAks. Linnapea ei tohi olla turueit, kes levitab tühja juttu. Linnapea sõnadel peaks olema kaalu, aga mitte näitama üles pidevat lapselikku solvumist.

Lääne Elul on õigus
9 aastat tagasi

Arvan samuti, et seda teemast tuleks päevakorral hoida seni kuni linnavalitsus viib läbi sisejuurdluse, kes seda tegi ja kelle korraldusel. See, mis praegu toimub ei ole normaalne. Lääne-Euroopa riigis astuks linnapea tagasi. VÕI teeks politseisse avalduse selgitamaks, kas ja millise ametniku arvutist tööajal seda jama tehti. Aga seda vist ei maksa tegema minna kui korraldus enda antud??:) Või miks siis midagi ette ei vöeta?

Kustas
9 aastat tagasi

Avaldan toetust “Lääne Elule”. Ajakirjandus on sõltumatu ja võib avaldada seisukohti, kriitikat avada probleemide olemust ja pakkuda lahendusi. Haapsalu linnapea kest on õhuke – väiksemagi kriitika korral järgneb terav vasturünnak a`la mina olen õige mees, kes teie olete, et tulete mind süüdistama. Sellist mina tean ja ja olen kõige targem suhtumist oleme ju näinud paljude reformikate juures(Ligi, Ansip, Michal jne.) Tihtilugu kandub see üle ülbuseks teisitiarvajate suhtes. Asendamatuid ei ole ja küllap Haapsalu linn vajaks uut ja energilist juhti. Ning see inimene ei pea üldse olema mingit poliitilist usku, vaid täitsa vaba inimene oma otsustustes.

Kustasele
9 aastat tagasi
Reply to  Kustas

Toetan igati sinu mõtet – Haapsalu vajab uut energilist ja mõtlevat juhti. Uue linnapea koha võiks täita ka konkursi korras, samamoodi toimis ju Lääne-Nigula vald. Ehk õnnestub siia seisvasse konnatiiki tuua uut vett. Jaanus Karilaid, mõtle selle peale ja pane praeguse opositsiooniga nendel tingimustel koalitsioonilepe paika ning korraldage linnapea konkurss. Ehk saab siis linna valitsemine ka uue hingamise. Reformierakond ei õigusta oma nime.

mailis
9 aastat tagasi

Tänulikud lugejad! Mida KOLLASEM see ajaleht on ja mida rohkem kõmu ikka keerutatakse ja keerutatakse, seda huvitavam teil on. no tehke vahepeal ka midagi muud ja loomaarmastajad! teil on võimalus missugune oma armastust loomade varjupaiga rajamisega näidata. LÄÄNE ELU küll paremate lehtede hulka ei kuulu.

Pääsuke
9 aastat tagasi
Reply to  mailis

Vabandust mailis, aga sa oled ju täiesti ajupestud Suklese & co poolt. Loomaarmastajad on ilmselt ammu oodanud võimalust enda hoolivust näidata, aga linnavalitsusest on seda jõuliselt takistatud. Hoian pöialt, et õiglus ja headus võidaksid.

tänulik lugeja 2
9 aastat tagasi
Reply to  mailis

Seda lugu peakski õigupoolest keerutama seni, kuni linnavalitsus suvatseb asjast kõnelda. Minuni ei ole jõudnud ühtegi adekvaatset linnavalitsuse kommentaari “Radari” saates nähtule ja sellele järgnenule. Kui häälte võltsimine oli tõesti vaid kollane laim, on seda võimalik ju avalikult ja põhjendatult selgitada. Miks seda ei tehta? Räägitakse vaid laimukampaaniast ja jäetakse mulje, et linnakodanikke ei peeta selgituste vääriliseks. Kuna pean sellist suhtumist ülbeks, ebaeetiliseks ja moraalivaeseks, on mul hea meel, et seda ka tähelepanu all hoitakse. On mõistetav, et seda teeb kohalik leht. Minu ajakirjanduslikud eelistused ei kuulu teie kommenteerida ja arvustada.

Nõus, tänuliku lugejaga 2
9 aastat tagasi

Linnavalitsus ei ole andnud vastust ja kuni ta seda teha ei suvatse, tuleks teema hoida tähelepanu all.

tänulik lugeja
9 aastat tagasi

Mina vastupidi Juksile tunnustan Lääne Elu julgust ja õiglustunnetust. Linnajuhtide mõtted ja seisukohad jõuavad rahvani nii või naa, aga mida teha kui linnajuhid keerutavad ja valetavad ning räägivad just täpselt seda, mida nende valijad/ kummardajad kuulda tahavad, missest et need vastused reaalselt ammendavad pole ja veelvähem ausad? Aitäh Lääne Elu, et kirjutate asjadest just nii nagu nad on!

tänulik lugeja 2
9 aastat tagasi

Samad tänusõnad ka siit. See on juba mitmes juhtkiri, kus Lääne Elu sõnastab hästi ka minu ning nii mõnegi tuttava arusaama toimuvast.

kelle
9 aastat tagasi

arvutist minu hääl refile läks ja kui mitu korda

Eesti+Vabaks
9 aastat tagasi

C
Sulle tahan hüüda juba
Dm
veel ja veel ja veel
G
Tuule suund on Nord
F G
nüüd on minu kord
C G C
teha tormi Sinu südames. PROOSIT!!!!

Juks
9 aastat tagasi

Imelik leht see Lääne Elu. Peatoimetaja avaldab mõõdutundetult oma vana ülemuse Samosti mõttetuid palakesi. Ka linnavalitsust materdab nagu autopiloodilt. Ootaks rohkem objektiivsust ja avaramat lähenemist, praegune laamendamine muutub juba tüütuks.

No
9 aastat tagasi
Reply to  Juks

täpselt minu mõtted! Aitab küll sellest juba! Kommertskanali ülespuhutud mull, mille sees kohalik opositsiooni häälekanja nüüd kõigest väest paha haisu levitab!

Segadus
9 aastat tagasi

Mina samuti ei saa aru linnapea käitumisest. Linnapea väidab, et on alustatud laimukampaaniat Haapsalu vastu, mis ei ole tõsi. Õige mehe kraesse ei hakka keegi, küllap on Suklesel sedavõrd palju luukeresid kapis, et ta kardab nende välja kukkumist ja seetõttu läheb ise rünnakule. Öeldakse ka, et parem kaitse on rünnak ja selle järgi talitabki ka linnapea. Linnapeal on väga palju hoobasid, et umbusalduses toodud fakte ümber lükata, kui neid ikka annab lükata, aga nagu elu näitab, et Sukles ei ole orav, vaid rebane, kel saba jalge vahel.